1.-4. semester indeholder en introduktion til og gennemgang af de erhvervsøkonomiske kernefag samt videnskabelige metoder.
Modulerne er som hovedregel gensidigt uafhængige, dog forudsætter modulet ”Videregående økonomistyring”, at den studerende har gennemført modulet ”Økonomistyring” eller tilsvarende. Derudover er det hensigtsmæssigt, at modulerne i vidt omfang gennemføres i kronologisk rækkefølge i henhold til det beskrevne forløb.
På 5. semester gennemfører de studerende et projekt i samarbejde med en offentlig eller privat grønlandsk virksomhed. På semestret sætter de studerende deres viden fra 1. - 4. semester i spil i forhold til virkelige problemstillinger i disse virksomheder. Modulerne på 1. - 4. semester skal således være bestået, når de studerende starter på 5. semester.
Derudover er der på uddannelsens 1. - 2. samt 6. semester en række valgfag, som giver de studerende mulighed for at specialisere sig i forskellige retninger.
Uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt inden for en valgfri erhvervsøkonomisk problemstilling.
Herunder kan du kort se uddannelsens kursusudbud for forårssemestret 2025. Download studieordningen for at se detaljerede beskrivelser af uddannelsens samlede kursusudbud.
2. semester
Macroeconomics ( 10 ECTS )
This bachelor course is taught in English.
The purpose of the course is to introduce theories regarding the determination and development of key macroeconomic variables.
The student must be able to navigate in the economy and contribute to making informed decisions about the development and operation of a company.
Kvalitativ metode ( 5 ECTS )
Formålet er at give en grundig indføring til et bredt udvalg af kvalitative metoder.
Strategi ( 5 ECTS )
Faget giver den studerende en grundlæggende indføring i centrale begreber og tankegange vedrørende myndigheders og virksomheders strategi og strategiske processer sådan at den studerende kan vurdere og gennemføre strategiske beslutninger og handlinger i en organisation.
Projekt: Grønland & Arktis ( 10 ECTS )
At introducere de studerende til at skrive og udføre projekt som tager udgangspunkt i de tillærte færdigheder og fag som den studerende allerede har gennemgået.
4. semester
Entrepreneurship ( 2,5 ECTS )
Formålet med kurset er, at gøre den studerende i stand til at kunne realisere en forretningsidé gennem en forretningsplan samt at redegøre for sin plan overfor andre både skriftligt og mundtligt.
Finansiering ( 5 ECTS )
Formålet med kurset er at gøre den studerende i stand til at forstå og analysere finansieringsmæssige og investeringsmæssige forhold i en virksomhed og anbefale fremtidige handlinger på denne baggrund.
Metode ( 10 ECTS )
Formålet med kurset er at indføre den studerende i videnskabelig metode.
I modulet introduceres de mest udbredte metoder inden for samfundsvidenskab og erhvervsøkonomi i relation til forskningsdesign og projektarbejde.
Statistik ( 15 ECTS )
Formålet med kurset er at opøve de studerendes kompetencer til statistiske analyser af kvantitative data.
Kurset er en fortsættelse fra efterårssemesteret 2024.
Videregå. øko.styring ( 5 ECTS )
Formålet med kurset er den studerende opnår viden om og kompetencer til at anvende teorierne inden for økonomistyring, og skal kunne relatere økonomistyringsteorierne til andre fagområder i virksomheden.
Teorierne skal desuden kunne anvendes til økonomistyringsopgaver i forskellige typer af virksomheder, herunder også offentlige virksomheder.
6. semester
Bachelorseminar ( 5 ECTS )
Kursusinformation kommer snarest.
Bachelorprojekt ( 20 ECTS )
Formålet med bachelorprojektet er at opbygge den studerende kompetence til at planlægge og gennemføre et selvstændigt og selvvalgt videnskabelig projekt fortrinsvis i samarbejde med en grønlandsk eller international virksomhed.
Deltagelse forudsætter at kurset Virksomhedsprojekt er gennemført, da undervisningen bygger videre på indholdet heri.