Før du søger forskningssamarbejde med Ilisimatusarfik
Hvis du ønsker at indgå i forskningssamarbejde med Ilisimatusarfik som udefrakommende forsker, eller ikke ansat forsker følger her nogle relevante overvejelser du bør indtænke, før du tager kontakt
Hvis du ønsker at indgå i forskningssamarbejde med Ilisimatusarfik som udefrakommende forsker, eller ikke ansat forsker (herunder adjungerede forskere og emeritus / emerita) følger her nogle relevante overvejelser du bør indtænke, før du tager kontakt.
Ilisimatusarfik lægger vægt på to overordnede overvejelser, der er bestemmende for, om vi ønsker at indgå i forskningssamarbejde. Forskningssamarbejde skal være forankret ved Ilisimatusarfik og medvirke til kapacitetsopbygning.
Forankret ved Ilisimatusarfik
- Som hovedregel indgår Ilisimatusarfik kun i forskningssamarbejde, hvor vi har haft indflydelse på projektformuleringen, dvs. hvor der er ikke risiko for, at Ilisimatusarfik / Grønland blot tilføjes som "token" parter.
- Hvis Ilisimatusarfiks forskere kontaktes omkring forskningssamarbejde kort før ansøgnings-deadlines, eller fordi der mangler en partner til et allerede færdigudformet projekt, er det usandsynligt at Ilisimatusarfik vil indgå i samarbejdet.
Medvirke til kapacitetsopbygning
- Som hovedregel indgår Ilisimatusarfik ikke i forskningssamarbejde, medmindre en ansat forsker indgår i dette samarbejde.
- Hvis det ikke er muligt at finde en relevant, ansat forsker indenfor det nødvendige fagområde, kan forankringen eksempelvis sikres gennem tilknytning til projektet af et nyt ph.d.-stipendiat eller post.doc., der ansættes og indskrives ved Ilisimatusarfik.
- Hvis dette heller ikke er muligt, kan der som sidste alternativ tilknyttes studentermedhjælpere til projektet blandt Ilisimatusarfiks studerende.
Derudover forventes det, at forskningssamarbejde overholder vores gældende retningslinjer for overhead og forskningsetik.
Kontakt forskningskontoret hvis du har spørgsmål om retningslinjerne eller om forskningssamarbejde med Ilisimatusarfik.