Succesfuldt ph.d.-kursus om arktiske Covid-19 perspektiver
Med midler fra University of the Arctic planlagde Grønlands Center for Sundhedsforskning ved Institut for Sundhed & Natur på Ilisimatusarfik og Center for Folkesundhed i Grønland (Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet) et todages ph.d.-kursus med fokus på arktiske samfundsperspektiver på Covid-19 og metodiske tilgange til forskning i Arktis
Med midler fra University of the Arctic planlagde Grønlands Center for Sundhedsforskning ved Institut for Sundhed & Natur på Ilisimatusarfik og Center for Folkesundhed i Grønland (Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet) et todages ph.d.-kursus med fokus på arktiske samfundsperspektiver på Covid-19 og metodiske tilgange til forskning i Arktis.
Kurset fokuserede på de forskellige erfaringer fra de arktiske samfund i håndteringen af epidemien på forskellige niveauer, præsenterede forskellige forskningsprojekter såvel som metoder, og diskuterede forskellige muligheder og strategier for samarbejde, deling af ressourcer og viden samt involvering af samfundene på tværs af de arktiske regioner.
Efter flere år med Covid-19 har vi udviklet et succesfuldt hybridformat - men sammenlignet med de seneste to år kunne de fleste studerende deltage personligt i auditoriet i Pikialaarfik-bygningen i Nuuk.
Deltagerne kom fra Grønland, Storbritannien, Danmark, Norge, Canada og Alaska (USA). Kurset blev afholdt i forbindelse med NunaMed 2022 konferencen i Nuuk. NunaMed er en 3 dage lang konference for forskere og sundhedspersonale med interesse for grønlandsk og Arktisk sundhedsforskning - og alle deltagere fra kurset, som var i Nuuk, deltog også i NunaMed.
Ph.d.-kurset er en aktivitet under UArctic Thematic Network on Health and Wellbeing in the Arctic. For mere information om det tematiske netværk - kontakt Gert Mulvad på gm@peqqik.gl. For mere information om aktiviteter i Grønlands Center for Sundhedsforskning - kontakt healthresearch@uni.gl.