Tusagassiuutit 2018 - Kortlægning af de grønlandske medier
Her i Grønland er nationale medier en central forudsætning for demokratiet. Medierne er nemlig en afgørende informationskanal og et middel til at binde den spredte befolkning sammen
Her i Grønland er nationale medier en central forudsætning for demokratiet. Medierne er nemlig en afgørende informationskanal og et middel til at binde den spredte befolkning sammen. Af samme grund er de grønlandske medier ofte genstand for debat.
Det nystartede forskningsprojekt ''Tusagassiuutit 2018" vil bidrage til denne debat med viden om medierne og medieindholdet. Det vil projektet gøre ved at høste og systematisk analysere alle nyhedsindslag i grønlandske nyhedsmedier på udvalgte dage. Derved skal projektet f.eks. belyse, hvem der kommer til orde og hvem der ikke gør, hvad der bliver til nyheder og hvad der ikke gør.
Dette gøres ved hjælp af en kvantitativ indholdsanalyse af indholdet i nyhedsmedierne ud fra forskningsspørgsmålet: Hvad karakteriserer indholdet i de grønlandske nyhedsmedier i 2018?
Ved siden af dette vil Tusagassiuutit 2018 også indeholde en detaljeret kortlægning af det grønlandske medielandskab (hvilke medier findes der, hvor store er de, hvordan ser deres økonomi ud, hvem ejer dem m.m.).
Data fra projektet vil blive samlet i en databank, som kan bruges til senere undersøgelser af f.eks. kommende kandidat- og ph.d-studerende, og indgå i undervisningsmateriale som led i en øget forskningsbasering af journalistuddannelsen.
Undersøgelsen vil blive gentaget hvert andet år, for på den måde at kunne vise, hvordan den grønlandske mediestruktur og det grønlandske medieindhold udvikler sig. Resultaterne af undersøgelsen skal udgives i en letlæst rapport. Første rapport vil udkomme efteråret 2018.