Søg på Ilisimatusarfik

Greenland Perspective

Grønland er som vejret: Man taler meget om det, men ingen gør rigtig noget ved det! I årtier har Grønland været en magnet for forskere.

I lige så mange år har det været et faktum, at en stor del af den forskning, der foregår i og om Grønland, kun i en meget lille grad bliver aktiveret til gavn for det grønlandske samfund - for eksempel i form af forskning, der fører til etablering af nye virksomheder.

Forskningen bidrager med rigtig megen viden om grønlandske natur- og samfundsfænomener og om de mange ressourcer, Grønland har. Men kun sjældent bliver den viden sat sammen til noget, som det grønlandske samfund kan bruge til at udvikle sig og skabe den konkrete vækst, der er et meget stort behov for.

Et samarbejde mellem Ilisimatusarfik og Københavns Universitet - Greenland Perspective - har som mål at gøre noget ved det.

Initiativet er et åbent, tværvidenskabeligt samarbejde, som inviterer forskere, erhvervsliv, myndigheder og civilsamfund til at samarbejde om at undersøge, hvad Grønland kan og har at byde på - både når det gælder naturlige og menneskelige ressourcer.

Hvad er Grønland? Hvad kan Grønland? Og hvordan kan man gøre de særlige ressourcer og karaktertræk landet har til en international konkurrencefordel - i stedet for at forsøge at efterligne det, alle andre gør?

Målet er, at forskningen i et samarbejde med blandt andet erhvervslivet kan bidrage til den flerstrengede vækst og udvikling - for eksempel i form af arbejdspladser - som det er alment anerkendt, at Grønland har brug.

Forskningen kan måske være med til at levere svar. Og samarbejdet med konkrete virksomheder, kan være med til at produktudvikle og ikke mindst teste, om forskernes viden og ideer holder vand i mødet med virkeligheden.

Greenland Perspective er et åbent samarbejde, som finansieres fra projekt til projekt og som derfor afhænger af, at de deltagende forskere og virksomheder bidrager med egne ressourcer i form af eksempelvis fondsmidler, data eller analysekapacitet.

Fordelen ved at blive en del af initiativet er, at man som virksomhed kan få adgang til et internationalt netværk af analysekraft og samarbejdsmuligheder med en række partnere, som man måske slet ikke vidste, man kunne få gavn af.

Har man som virksomhed en idé, man vil drøfte, er man velkommen til at kontakte initiativets leder, professor Minik Rosing.


Kontakt

Du kan kontakte os på mange forskellige måder

Læs mere

Find forsker

Kom nemt i kontakt med vores forskere på Ilisimatusarfik

Læs mere