Søg på Ilisimatusarfik

Alumni-interview

Fra uddannelse til job - ad omveje

Da Helle Hansen Rosing fra Nuuk bestod sin studentereksamen i 2002, var planen egentlig klar. Hun ville læse på Niuernermik Ilinniarfik, og hun havde en opsparing, der skulle bruges til bolig. Sådan kom det ikke til at gå.

Helle havde brug for luftforandring, og hun brugte opsparingen på i stedet at tage på jordomrejse som backpacker sammen med en veninde. Da hun kom hjem, var uddannelsesplanen også ændret, og Helle blev i stedet optaget på det samfundsvidenskabelige basisår på Aalborg Universitet. Undervejs troede hun, at hun ville fortsætte på HA/erhvervsøkonomiuddannelsen efter basisåret, men hun valgte i stedet at flytte hjem til Nuuk for blandt andet at hjælpe sin far med at afvikle hans firma.

Så søgte jeg ind på administrationsuddannelsen på Ilisimatusarfik og blev optaget. Det var en skøn tid, med et godt sammen hold mellem de studerende, også på tværs af studieretningerne. Undervisningen var meget anderledes end i Danmark, på den gode måde med et tættere forhold til underviserne på grund af de små hold, og det var smukke rammer i den gamle hernnhut-bygning, husker hun”.

Helle og hendes medstuderende nåede dog at flytte med ud i de spritnye lokaler i Ilimmarfik-bygningen, inden hun afsluttede sin bachelor i 2008, samtidig med at hun havde studiejob i Departementet for Erhverv. Så gik turen til København sammen med kæresten, hvor Helle hurtigt fik vikarjob hos Industriens Pension, inden de flyttede til Aalborg og hun begyndte at læse til kandidat i turisme.

Det blev jeg aldrig helt færdig med, da jeg både havde barselsorlov og var væk fra studierne i lang tid i forbindelse med, at min far blev syg og gik bort. Men så var jeg til gengæld selvstændig i flere omgange, både med min fars tidligere virksomhed og med filmproduktion sammen med en veninde”, fortæller Helle Hansen Rosing.

Siden april 2015 har hun nu været ansat i HR-afdelingen i Nukissiorfiit. Her bruger hun i høj grad sin bacheloruddannelse fra Ilisimatusarfik.

På administrationsstudiet havde jeg blandt andre fagene forvaltningsret, politologi og organisation, som jeg har god nytte af nu. Teorierne fra organisation giver meget mening, når jeg arbejder i et selskab, der er så stort og spredt over hele landet. Og fra politologi har jeg indsigt i de mekanismer, der er med til at drive en nettostyret, selvstyreejet virksomhed, hvor de væsentlige beslutninger skal omkring det politiske niveau. Fagligt set har jeg fået grundstenene med fra mit studie til at bestride en stilling som HR-konsulent”, forklarer hun.

Helle Hansen Rosing er på barselsorlov med barn nummer to indtil december 2016, hvor hun vender tilbage til jobbet. Hun har dog ikke givet endeligt afkald på mere uddannelse og drømmer om måske med tiden at tage en kandidatgrad eller lignende. Foreløbig er hun dog glad for at arbejde med teorierne i praksis.

- Tekst Pia C. Bang / Apropos samt fotograf Ulrik Bang


Kontakt

Du kan kontakte os på mange forskellige måder

Læs mere

Find forsker

Kom nemt i kontakt med vores forskere på Ilisimatusarfik

Læs mere