Søg på Ilisimatusarfik

Anne-Birthe Hove

Det "Panoptiske" rum er et sted til pauser mellem forelæsninger og andre gøremål. Derfor har udsmykningen til formål at give en form for meditativ stemning - lidt som et åndedrag. Et kunstværk med lys giver den mulighed, samtidig giver lyset den store betonflade en stoflighed.

Figurerne havde under udarbejdelsen flere forskellige former, men endte med at blive et kvadrat sat sammen af flere elementer til en enhed - eller flere vidensområder, der er sat sammen - ligesom Ilimmarfik.

Lyset er computerstyret og er i sin nuværende form et loop på 2 timer og 51 minutter, men der findes mange andre kombinationsmuligheder.

I auditoriet skal man lytte, derfor er hørelsen udgangspunktet på de plader, der hænger på hver sin side i rummet. Man lytter frem og tilbage, derfor de små fragmenter af fortællinger om nomadeforfædre, en kollektiv snehyttebebyggelse og så selvfølgelig ører.

På bagvæggen hænger en hjerne i udskåret og sølvmalet træ. Det der lyser ud af siderne på hjernen, stammer fra det, som oprindeligt holdt den sammen. Den gule farve symboliserer her, som i det panoptiske rum, forklarelsens eller videns farve. Endelig er der et hjerte. Det handler om vigtigheden af at bruge både forstanden og hjertet.


Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Find forsker

Kom nemt i kontakt med vores forskere på Ilisimatusarfik

Læs mere