Søg på Ilisimatusarfik

Aka Høegh

Kunstværkets historie starter ved billedet i spisesektionen med den grønne oval. Det er en blanding af fortiden og nutiden. Bagerst er et billede fra menneskets skabelse ifølge grønlandsk tro, hvor to børn blev fundet blandt pilekviste. Yderst er nutiden symboliseret med et æg i gennemsigtig acryl. Æg er som mennesker skrøbelige. De er sarte og går i stykker, hvis de får slag.

I rummets modsatte side er fremtiden. Nu står ægget skævt. Fremtiden er rodet med det firkantede og alle de forskellige former. Det viser alle de nye tanker.

På balkonen handler det om kommunikation, for viden opstår gennem kommunikation. Det sorte og det hvide i baggrunden er ligesom, når man læser. De små kajakker viser den første kommunikation mellem mennesker i Grønland, hvor man måtte sejle for at viderebringe nyt. Kajakkerne sejler i bølger op og ned.

Ved trappen står kundskabens træ. Den store tunge beton har rod ned ligesom en stamme. Med bladene i den lyse acryl kan man se ind til stammen. De er smukke til den store beton, og gør det lettere. Bladene er ikke ens, for det er blade ikke, når man kigger efter.

Aka Høegh overrakte tirsdag den 13. maj 2014 den talerstol, hun har lavet specielt til Ilimmarfik.

Aka Høegh fortalte ved overrækkelsen om tankerne bag udformningen af talerstolen, at ”stammen symboliserer vores historie og kultur - der hvor vi kommer fra. Det grønne blad symboliserer nye ideer og tanker”.

Talerstolen er udformet i drivtømmer og i stil med den øvrige kunstudsmykning i Ilimmarfik-bygningen.

Talerstolen er en gave fra Naalakkersuisut ved det daværende landsstyremedlem Tommy Marøe, og den blev givet i forbindelse med indvielsen af Ilimmarfik.


Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Find forsker

Kom nemt i kontakt med vores forskere på Ilisimatusarfik

Læs mere