Søg på Ilisimatusarfik

Klare budskaber fra workshops om sprogpolitik ved Ilisimatusarfik

25.09.2019

Pressemeddelelse

Klare budskaber fra workshops om sprogpolitik ved Ilisimatusarfik

Ilisimatusarfik arrangerede 1 dags workshops for både personale og studerende i sidste uge i dagene 17., 18., og 19. september 2019. Emnet for workshoppen var sprogpolitik for Ilisimatusarfik, og budskaberne fra både personalet og studerende er klare.

De ansatte og studerende ved Ilisimatusarfik er enige om, at Ilisimatusarfik i sin rolle som landets højeste uddannelsesinstitution, og som arbejdsplads og forskningsinstitution har brug for både det grønlandske, danske og engelske sprog. På den baggrund skal sprogpolitikken være inkluderende, i stedet for ekskluderende.

Personalet og studerende ved Ilisimatusarfik, uanset sproglig baggrund, eftersøger en sprogtolerance, primært til det grønlandske sprog, som efter deres udsagn nogle gange bliver forbigået.

Deltagerne ved workshops giver udtryk for, at alle tre sprog (dvs. grønlandsk, dansk og engelsk) er lige vigtige. De tre sprog er en ressource, som ikke skal problematiseres.

"Inputs fra personalet og studerende under workshops skaber grundlag for det videre arbejde med og ved udformningen af sprogpolitik for Ilisimatusarfik", siger rektor ved Ilisimatusarfik, Gitte Adler Reimer.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere