Søg på Ilisimatusarfik

Ilisimatusarfiks Årsfest 2021

24.09.2021

Pressemeddelelse:
Ilisimatusarfiks Årsfest 2021

Ilisimatusarfik holdte d. 24. september sin traditionsrige årsfest, hvor universitetet blev fejret.

Til årsfesten fik Aqqaluk Lynge tildelt Ilisimatusarfiks æresdoktorgrad for sit mangeårige arbejde for det grønlandske folk både nationalt og internationalt.

Aqqaluk Lynge blev hædret i taler, hvor bl.a. dette citat fra studieadjunkt Qivioq Løvstrøm, som er en af Institut for Kultur, Sprog & Histories yngste ansatte, har sat ord på Aqqaluk Lynges betydning for hendes generation:

"Aqqaluk qasujaalluni Kalaallit, Nunallu Inoqqaavisa pisinnaatitaaffii sorsuutigisimavai, oqallorissusinilu atorluarlugu uummatit, matut aqqutillu matoqqasimasut ammartarsimallugit. Namminiilivinnermut aqqut naggorissarsimavaa sorlagut nukittorsarlugit kusanartumik sikkersinnaanngortilluta". 

"Aqqaluk har med ordets magt utrætteligt kæmpet for Kalaallit og oprindelige folks rettigheder, og har med sine taleevner åbnet mange lukkede hjerter, døre og veje. Han har gødet jorden for selvstændighed og styrket vores rødder, så at vi kan blomstre". 

Ilisimatusarfik er også stolte af for første gang i år at kunne uddele hele fire ph.d.-grader til årsfesten. De fire ph.d.-kandidater der fik deres beviser var:

  • Mariekathrine Poppel for sin afhandling "Mænds vold mod kvinder i samliv"
  • Naja Carina Steenholdt for sin afhandling "Subjective Well-being and Quality of Life in Greenland"
  • Mitdlarak Lennert for sin afhandling "The administrative context of the Greenland primary and lower secondary school system - a governance system misaligned with learning"
  • Bonnie Jensen for sin afhandling "Barndomshjem eller børnehjem? - Et kvalitativt studie af 38 børns oplevelser af at blive og være anbragt på døgninstitution i Grønland".

Årets festtaler var Bodil Marie Damgaard, Administrationsdirektør hos Greenland Holding, som i sin tale fokuserede på det vigtige samarbejde mellem forskning og erhvervsliv, og hvordan vi kan og bør bruge hinanden bedre.

Rektor for Ilisimatusarfik Gitte Adler Reimer var vært for arrangementet og brugte sin velkomsttale på at fokusere på alt det, som Ilisimatusarfik har opnået det seneste år: større optag af studerende end nogensinde før, og oprettelsen af flere nye forskningscentre med fokus på vigtige områder som sikkerhedspolitik og sprog.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere