Søg på Ilisimatusarfik

Ilisimatusarfik indhenter flere penge til forskning i Grønland

01.06.2021

Ilisimatusarfik kan med stolthed meddele, at der i 2020 er indhentet flere eksterne forskningsmidler end nogensinde før. Med alle de aktiviteter som universitetet gerne vil udføre, har der været ekstra fokus på at skaffe ekstern finansiering til løn og projektmidler udover det, der er fastsat i finansloven.

I 2020 fik Ilisimatusarfik indhentet ca. 11,5 millioner kr. ekstra til forskning. Lidt over halvdelen af pengene er gået til at finansiere nye forskningsprojekter, mens den anden halvdel har finansieret stipendier til ph.d.-studerende.

Det er derfor især Ilisimatusarfiks forskere og ph.d.-studerende, der fortjener ros for denne store stigning i de forskningsmidler, som Ilisimatusarfik har indhentet. Vores forskere bliver bedre og bedre til at søge fonde, og der er sket en markant stigning i antallet af indskrevne ph.d.-studerende - hvoraf mange af dem kommer med eksterne midler.

Med mere eksternt finansieret forskning betyder det, at både forskere, politikere og vores studerende udvikler mere viden om aspekter og sammenhænge i det grønlandske samfund. Al denne nye forskning kan føre forbedringer med sig indenfor både samfund, kultur, uddannelses- og sundhedssystemet. Der er stadig brug for at øge forskningen på mange af de områder, Ilisimatusarfik arbejder med, og anskaffelsen af flere forskningsmidler er derfor en nødvendighed.

Ilisimatusarfik oplever heldigvis en stor interesse fra fonde omkring forskning i Grønland, hvilket medvirker til det gode resultat. Der er dog ikke grund til at hvile på laurbærrene. Ilisimatusarfik vil fortsat arbejde for at blive endnu bedre til at udnytte den store interesse, der er for Grønland hos fondene og blive endnu mere skarpe på at søge eksterne midler.

Men det går den rigtige vej.

FundingKommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere