Søg på Ilisimatusarfik

Ilisimatusarfik afholder workshops om sprogpolitik for ansatte og studerende

17.09.2019

Pressemeddelse

Ilisimatusarfik afholder workshops om sprogpolitik for ansatte og studerende

Grønlands universitet, Ilisimatusarfik er et universitet med både lokale og internationale medarbejdere og studerende. På Ilisimatusarfik anvendes flere sprog til daglig i forbindelse med undervisning og forskning, herunder grønlandsk, dansk, andre nordiske sprog og engelsk. Eksternt kommunikerer Ilisimatusarfik også ved hjælp af forskellige sprog, fx i sin kontakt med det grønlandske samfund og med eksterne samarbejdspartnere i ind- og udland.

På denne baggrund tager Ilisimatusarfik nu initiativ til at udvikle og forbedre den sprogpolitik som blev udarbejdet i henhold til Sprogloven af 2010. Tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge afholdes der workshops om sprogpolitik for studerende og ansatte på Ilisimatusarfik i Qassi. 

Workshopforløbet er udarbejdet af Ilisimatusarfiks Sprogpolitiske Arbejdsgruppe i samarbejde med Janus Mortensen, lektor i sprogpolitik ved Center for Internationalisering og Parallelsproglighed på Københavns Universitet. Janus Mortensen er i Nuuk hele ugen og faciliterer workshopforløbet.

Ilisimatusarfik har i henhold til §2, stk. 1 i den nye Inatsisartutlov om Ilisimatusarfik bl.a. til opgave at drive forskning og udbyde forskningsbaseret uddannelse indtil højeste internationale niveau, sikre et ligeværdigt samspil mellem forskning, udvikling og uddannelse, og foretage en løbende strategisk udvælgelse, prioritering og udvikling af sine forsknings- og uddannelsesmæssige fagområder og udbrede kendskab til videnskabens metoder og resultater.

Ilisimatusarfik skal som central videns- og kulturbærende institution endvidere udveksle viden og kompetencer med det omgivende samfund, og derfor er det vigtigt, at sprogpolitikken formes ud fra de sprog, der er i virke i Grønland: grønlandsk, dansk og engelsk.

Formålet med udviklingen af den nye sprogpolitik er at sikre at Ilisimatusarfik udnytter og udvikler de sproglige ressourcer som findes blandt ansatte og studerende så universitet kan løfte sine opgaver på bedst mulig vis. 

I workshopsforløbet vil studerende og ansatte få mulighed for at komme med input til den nye sprogpolitik, med fokus på tre overordnede områder:

  • Ilisimatusarfik som læringsmiljø (sprog og undervisning)
  • Ilisimatusarfik som arbejdsplads (sprog og arbejde)
  • Ilisimatusarfik som samfundsinstitution (sprog og samfund) 

"Med denne uges workshops for ansatte og studerende er det vores håb, at sprogpolitikken for Ilisimatusarfik bliver til et fælles projekt, og at sprogpolitikken derved kan blive et dynamisk redskab for universitetet fremover, og ikke bare et skuffedokument", siger rektor ved Ilisimatusarfik, Gitte Adler Reimer.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere