Søg på Ilisimatusarfik

Digitalisering til de næste generationer

01.04.2021

Fra telepost.gl

Coding Class, et undervisningsforløb der bringer kodning og digitalisering til de unge børn i folkeskolen, er kommet til Grønland, og det skal nu være en større del af det grønlandske uddannelsessystem. Mandag d. 08. marts 2021 skriver TELE-POST under på en samarbejdsaftale med Ilisimatusarfik, der vil bringe et forsøgsmodul på læreruddannelsen med udgangspunkt i Coding Class.

Britta Lohmann, Institutleder for Ilisimatusarfik, fortæller:

"Samarbejdet med TELE-POST er meget vigtigt for os - både fordi det er med til at skabe bro mellem Ilisimatusarfik og det grønlandske erhvervsliv, men også fordi det ruster fremtidens lærere til at kunne undervise i nye digitale kompetencer".

TELE-POST vil være med til at bringe den næste generation frem i den digitale verden, og sørge for at de får de bedst mulige digitale kompetencer. Undervisningsprojektet med Ilisimatusarfik, Institut for Læring, vil være med til at sætte fokus på en bæredygtig udvikling, der blandt andet fokuserer på kvalitetsuddannelse. En uddannelse der giver fremtidige lærere kompetencer til at bringe den digitaliserende verden til de næste generationer.

TELE-POST's HR-direktør, Helena Rotvig Kristiansen udtaler:

"Vi er glade for at danne et samarbejde mellem Ilisimatusarfik og TELE-POST. Det er et skridt tættere på et mere digitaliseret Grønland. Vi i TELE-POST er glade for at kunne bidrage til muligheden for at uddanne fremtidens lærere i digitalisering, som de kan bringe til alle børn i hele landet i fremtiden".

Lærerstuderende fra Institut for Læring, kan nu, gennem deres uddannelsesforløb, tilvælge forsøgsmodulet "teknologiforståelse". Forløbet vil begynde forår 2021, som start, og foregå frem til forår 2022. Undervisningen bliver udført af 2 it-didaktiske konsulenter fra Center for Undervisningsmidler, som også skal være med til at udvikle et fag omkring teknologiforståelse, der undervises på Institut for Læring.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere