Søg på Ilisimatusarfik

CEE-Network møde i Riga, Letland

09.10.2019

Af Ivaaq Kriegel

I slutningen af september deltog vi i netværksmøde i Riga, Letland. Netværket hedder Nordplus Horizontal's Creative Environmental Education / CEE Network - og det består af forskellige undervisere fra folkeskoler og universiteter fra de nordiske lande. Turen var kordineret af David Yoken fra Turun AMK:n Taideakatemia Turku Arts Academy, Turku University of Applied Sciences, Finland.

Netværkets fokus er kreativitet, miljøbevidsthed og uddannelse - og under mødet fik vi blandt andet fremlæggelser af EKO-schools, og vi besøgte forskellige folkeskoler samt universiteter. Ved skolerne fik vi mulighed for at se, hvordan de arbejder med at inddrage kreativitet i anvendelse af genbrugsmaterialer ved fremstilling af produkter.

Det er altid inspirerende at se og høre, hvordan andre lande kører undervisningen og uddannelserne på - særligt angående “Grønskole” - ECO-Schools, hvor man arbejder med miljøbevidsthed i undervisning. I fremtiden håber vi, at man i de grønlandske skoler kan implementere ECO-Schools - set i forhold til at vi skal være bedre til at anvende vores egne ressourcer.

CEE-Netværks består af fem nordiske lande:

  • Fra Ilisimatusarfik - Institut for Læring deltog to undervisere: Ivalo Abelsen og Ivaaq Kriegel, sammen med to studerende Jakobine Petersen og Jonna Serritzlev
  • Finland: Turku Arts Academy, Turku University of Applied Sciences
  • Finland: Pääskyvuori Primary School
  • Danmark: Sabro Korsvejskolen
  • Island: Garðaskóli
  • Grønland: Nuuk Internationale Friskole og Kangillinnguit Atuarfiat
  • Letland: Privātā vidusskola "Patnis

1

2

3Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere