Søg på Ilisimatusarfik

Bevilling til forskningsprojekt

05.04.2019

Statens Kunstfond og det Norske Kulturråd har bevilget 1.000.000,- kroner til Ilisimatusarfik til at gennemføre en undersøgelse af, hvorvidt kunst bidrager til at danne levende og bæredygtige sociale fællesskaber i byer og bygder i Grønland gennem at skabe nye perspektiver, læring og sociale værdier i fællesskabet.

Forskningsprojektet vil blive udført på Ilisimatusarfik af Peter Berliner, der er professor i community psykologi og socialt arbejde - og leder af Ilisimatusarfiks Center for Børne-, Unge- & Familieforskning. Det sker i et tæt samarbejde med fotograf og billedkunstner Tina Enghoff, som arbejder med sociale spørgsmål i sine billeder og udstillinger. Tina Enghoff har udstillet internationalt på museer og gallerier og har de seneste år arbejdet med outreach projekter i Grønland.

Forskningsprojektet er en videreførelse af erfaringer, der er gjort i projekterne Paamiut Asasara og Siunissaq uagut pigaarput gennem de sidste mere end ti år - to projekter der er gennemført med støtte fra Bikubenfonden og andre fonde.

Projektet har titlen KUNST OG FÆLLESSKABER - SYNLIGHED, OPREJSNING, UDSYN, og det er et 2-årigt projekt, der vil undersøge kunstens aktive rolle i at skabe bæredygtige og socialt resiliente fællesskaber i mindre byer og bygder. Det vil undersøge, hvordan kunst kan skabe refleksion og åbne nye perspektiver og derved give konkrete visioner for at fremme det fællesskab og den samhørighed, som man ønsker i de små samfund. Forskningen vil være følgeforskning i forbindelse med konkrete foto-baserede events, hvor fotos bruges til at skabe åbne og demokratiske byrum og social bæredygtighed forankret i det grønlandske samfund. Undersøgelsen gennemføres ud fra deltagende forskningsmetoder, hvor alle lokale, der ønsker det, er med i alle forskningens faser med fuld indsigt og medbestemmelse.

Forskningsprojektet følges af en referencegruppe, der omfatter rektor Gitte Adler Reimer, Ilisimatusarfik; Mette Sandbye, professor og institutleder, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet; Louise Wolthers, ph.d. i kunsthistorie, kurator og forsker i fotografiets æstetik ved Hasselbladstiftelsen, Göteborg; institutleder Gestur Hovgaard, Institut for Samfund, Økonomi & Journalistik, Ilisimatusarfik.

Yderligere oplysninger: kontakt venligst Peter Berliner på e-mail pebe@uni.gl eller tlf. +299285634.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere