Søg på Ilisimatusarfik

Collaboration, Dialogue and Trust

05.06.2020

Download "Collaboration,
Dialogue and Trust"

Ny bog sætter fokus på at kombinere kunst, filosofi, psyko-sociale metoder og forskning i Kalaallit Nunaat. Gennem 4 år har projekt Siunissaq i samarbejde med mere end 600 unge gennemført workshops på skoler i Tasiilaq, Nanortalik, Maniitsoq, Atammik og Kangerlussuaq og afholdt en række events i samarbejde med lokalbefolkningen i de nævnte byer og bygder.

Siunissaq betyder fremtiden, og bogen er et kig ind i de principper og metoder, der er udviklet på rejsen i Siunissaq. Det handler om at arbejde i dialogbaserede processer, det handler om at lytte, at være åben overfor hinanden og sammen at kunne skabe forandring. Det sker der, hvor de unge, deres familier, lærere, socialarbejdere og kunstnere går sammen om at dele viden, skabe forandring og give kraft til en kollektiv og demokratisk bevægelse, en social bevægelse, der inkluderer alle og skaber handlekraft og livsmod.

Bogens to forfattere har været med til at starte projekt Siunissaq i 2015 og en aktiv del af udviklingen frem til i dag – i respekt og dialog med lokalbefolkningen. Bogen giver eksempler på samarbejde, udvikling og fælles oplevelser i både skoleregi og community baserede kunstevents i byrummet i Tasiilaq, Nanortalik, Maniitsoq, Atammik og Kangerlussuaq. Netop kombinationen af kunstneriske metoder og psykosociale workshops er kernen i Siunissaq: At kunne bruge kreativitet til at åbne op for traumatiserede oplevelser. Viljen til at forandre, til at ville livet, til at ville det fælles i byer og bygder og sammen bygge trygge og velfungerende samfund med høj grad af inkludering og med fælles mål for fremtiden.

Collaboration, Dialogue and Trust kan læses som en rejseskildring på vej ind i ukendt område med fokus på at udvikle nye metoder til at skabe modstandskraft. At skabe noget sammen er at springe ind i livet med et åbent sind og sikre, at alle bliver hørt og set, at menneskerettighederne bliver overholdt, at det er demokratiske processer, og at alle bliver taget alvorligt og behandlet med respekt. Metoderne og tankerne i bogen forslår en vej i en ny retning med inkludering og lige rettigheder for alle, som kan skabe inspiration og debat for alle, der interesserer sig for sine medmennesker.

Om forfatterne

Peter Berliner, født i Tasiilaq, Professor i Community Psykologi ved Ilisimatusarfik og leder af Grønlands Universitets Center for Børne-, Unge- og Familieforskning. Har skrevet en række artikler og bøger om social psykologi og social resiliens i Arktis og globalt.

Tina Enghoff, fotograf og billedkunstner, som tager udgangspunkt i politiske og sociale spørgsmål. Har udgivet flere bøger og udstillet internationalt på museer og kunsthaller. Enghoff anvender sig af fotografi og video og har de seneste år desuden fokuseret på at skabe værker i dialogbaseret outreach projekter i Grønland, Norge og Danmark.

Bogen er udgivet af Ilisimatusarfik og Siunissaq med støtte fra Ilisimatusarfik og Bikubenfonden.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere