Søg på Ilisimatusarfik

Stort tillykke

01.12.2020

"Kære Institut for Læring / Ilinniarfissuaq;

Jeg vil gerne ønske jer et stort, stort tillykke med de 175 år på vegne af alle ansatte og studerende ved Ilisimatusarfik.

Ilinniarfissuaq har i sine 175 års eksistens været grundstenen for størstedelen af udviklingen indenfor uddannelsesområdet i Grønland. Ilinniarfissuaq har uddannet mange af Grønlands mest fremtrædende personligheder, som i den grad har haft stor indflydelse på vores uddannelse langt op til i dag.

Vi er meget stolte af Institut for Læring - ikke kun på grund af institutionens vigtige placering i Grønlands uddannelseshistorie. Vi er også stolte af at Institut for Læring på ganske få år har formået at reformere læreruddannelsen og løftet uddannelsesniveauet. På samme tid er også forskningen og forskningsbaseringen af uddannelsen blevet styrket. Dette er lykkedes, fordi ansatte og studerende i fællesskab har løftet opgaven. Fællesskabet som netop er Ilinniarfissuaqs store styrke med sine stolte traditioner, som ansatte og studerende fortsat værdsætter højt.

Institut for Læring balancerer ofte mellem netop udvikling og tradition. Både samfundet og instituttets ansatte er meget bevidste om nødvendigheden i en fortsat udvikling af læreruddannelsen. Samtidigt skal vi dog også værne om den 175 år gamle historie, der ligger bag. Det er en balancegang, som til tider kan være udfordrende - men som jeg synes, vi alle er gode til at være bevidste om.

Et af de fremadrettet vigtigste indsatsområder som Institut for Læring, bestyrelsen og jeg selv som rektor arbejder hårdt på, det er at skabe nye bygningsmæssige rammer for læreruddannelsen. Læreruddannelsen har behov for rammer, som er mere tidssvarende for en moderne international læreruddannelse. Hvis vores mange projekter i forhold til læreruddannelsen skal gennemføres, kræver det politisk vilje og opbakning. Hvis vi i fællesskab løfter opgaven og lykkedes, vil det ikke kun få stor positiv indvirkning på læreruddannelsen og samfundet - men også for folkeskolen og dermed vores børns fremtid.

Til slut vil jeg gerne viderebringe en stor lykønskning fra vores bestyrelsesforkvinde Suzanne Møller. Suzanne er også som bestyrelsesforkvinde bevidst om at "læreruddannelsen er et af samfundets vigtigste uddannelser, og den skal være på et højt kvalificeret niveau, så den fremtidige folkeskole løftes".

Endnu engang stort tillykke med vores 175-års jubilæum."

Gitte Adler Reimer, rektorKommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere