Søg på Ilisimatusarfik

Studiestart 2018

03.09.2018

Læs bla. også rektors
immatrikulationstale

Mandag d. 03. september 2018 var en festdag på Ilisimatusarfik - vi havde nemlig studiestart, og vi har virkelig glædet os til at byde velkommen til alle vores mange nye studerende.

I år har vi kunne byde velkommen til mange nye studerende:


Til årets immatrikulation sagde rektor Gitte Adler Reimer i sin tale:

 

"Kære nye studerende;

I dag er en af Ilisimatusarfiks store dage - nemlig den dag på året hvor vi modtager alle jer nye studerende, som skal påbegynde én af vore uddannelser.

Jeg ved, at alting er meget nyt for de fleste af jer - men I skal vide, at vi her på Ilisimatusarfik i samarbejde med studenterorganisationen vil bestræbe os på at gøre jeres studietid på Ilisimatusarfik så fagligt og socialt rigt som muligt. I skal vide, at vi er der for jer - og at I til hver en tid kan bede os om råd og hjælp under jeres studier.

Ilisimatusarfik stiller sig til rådighed med alle sine fag, sine forskere, sine uddannelser, sine internationale relationer - og faglige og sociale arrangementer. Men det er jeres ansvar at få det bedste ud af det og aktivt deltage både i faglige og sociale arrangementer. I skal koncentrere jer om jeres studier - det er, hvad Ilisimatusarfik og det grønlandske samfund forventer af jer.

Sidste år påpegede fungerende rektor Suzanne Møller i sin immatrikulationstale et meget vigtigt budskab "at man ikke får en uddannelse - man tager den selv". Det vil sige: I skal aktivt deltage og tage ansvar for jeres uddannelse her på Ilisimatusarfik.

Livet på Ilisimatusarfik fører med sig, at vi mødes og taler sammen og på den måde lærer hinanden at kende - vi er et lille samfund og kommer hinanden ved. Vi er derfor alle medansvarlige for, at vort fællesskab kan være meningsfyldt. Vi kan gennem samtaler, debatter og underholdning løfte vores fællesskab og fælles identitet - og derigennem få rige oplevelser sammen her på Ilisimatusarfik. Igen er budskabet, at I aktivt og proaktivt tager medansvar for dette fællesskab.

Jeg vil nu præsentere jer for, hvem I kommer til at arbejde med her på Ilisimatusarfik. Jeg vil derfor bede de enkelte institutter og afdelinger om at præsentere sig:

  • Institut for Kultur, Sprog & Historie
  • Institut for Samfund, Økonomi & Journalistik
  • Institut for Læring
  • Institut for Sygepleje- & Sundhedsvidenskab
  • Det administrative personale
  • Studenterorganisationen Ili Ili

I bliver en del af det akademiske miljø, og derfor bydes I velkommen med det der kaldes "det akademiske håndtryk".

Det er sådan, man bliver optaget i miljøet - og det illustrerer den velkomst, vi alle ved Ilisimatusarfik giver jer.

Derfor vil jeg bede jer om at komme herop afdelingsvis.

Endnu en gang stort velkommen til jer alle - og må I alle få et rigtigt godt studieår."Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere