Søg på Ilisimatusarfik

Ph.d.-studerende i Arktisk Aldring

28.12.2017

Mette Mørup Schlütter er ny
ph.d.-studerende i Arktisk Aldring

Den 01. oktober begyndte Mette Mørup Schlütter som ph.d.-studerende i projektet Arktisk Aldring.

Mette er dobbeltindskrevet ved Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab ved Ilisimatusarfik og Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet.

Mette er uddannet antropolog fra Aarhus Universitet og har specialiseret sig i arktisk sundhed. Baseret på 4 måneders feltarbejde i Nuuk skrev Mette sit kandidatspeciale om styrker blandt grønlandske mødre, der er med til at sikre både børnene og mødrenes egen sundhed.

I sit ph.d.-studium har Mette fokus på ældres sundhed. På baggrund af i alt 12 måneders feltarbejde i bl.a. Uummannaq og Nuuk undersøger Mette oplevelsen af alderdom blandt ældre i Grønland med særligt fokus på hverdagen.

Gennem indsamling af livshistorier udforsker hun vendepunkter i de ældres liv, og hvordan livshistorier har indflydelse på, hvordan ældre lever med både usikkerhed og udfordringer i alderdommen - men også de styrker, visdom og fordele, der kan være i det at blive ældre.

Som en del af sin ph.d. skal Mette være med til at arrangere et skriveværksted for unge grønlændere, hvor der indsamles og formidles livshistorier fra ældre.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere