Søg på Ilisimatusarfik

I Rockwell Kents fodspor

19.02.2016

Det glæder os at meddele at Ilisimatusarfik i samarbejde med Rochester Institute of Technology (USA) and Binghamton University (USA) har modtaget en forskningsbevilling fra USA’s National Science Foundation.

Projektet, med titlen Rockwell Kent and Early 1930s Greenland: A Comparative View of Environmental, Social and Cultural Change in Contemporary Greenland, er et samarbejde mellem etinternational forsknings team med 2 medlemmer fra Ilisimatusarfik, Jette Rygaard og Axel Jeremiassen, og 2 fra USA, Denis Defibaugh and Susan Vanek.

Projektet begynder med Rockwell Kents arbejde. Kent var en Amerikansk fotograf, som har levet og arbejde i Grønland i 1930’erne. Hans tid i Grønland vil blive udforsket og Kents fotografier og kunstværker vil blive brugt som et udgangspunkt for at diskutere forandringer i Grønland fra 1930’erne til i dag. Forskningsteamet vil rejse til hver af de byer som er involveret i projektet, Illorsuit, Uummannaq, Sisimuit and Nuuk, i Maj for diskutere projektet med folk fra byerne og vil benytte sig af de lokale folks feed back til yderligere at videreudvikle forsknings mål og hensigter med interviews som vil starte til efteråret.

Børn og unge er en vigtig del af denne forskning; Foto workshops for børn og unge vil blive afholdt i hver af byerne for at lære dem fotografisk teknik og vi vil opfordre dem til at tage deres egne billeder som vil blive udstillet både lokalt og internationalt.

Forskning teamet vil med en kombination af visuelle, historiske og antropologiske metoder arbejde sammen med de fire bysamfund for at erhverve forståelse af Kents tid i Grønland så vel som registrere de forandringer der er sket i hver af byerne fra 1930 til i dag.

Nikon har venligt sponsoreret vand- og stødsikre kameraer til at give de unge og den amerikanske Polar Field Service vil tage sig af en stor del af transport og indkvartering. Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere