Søg på Ilisimatusarfik

Tanzania

Der er adskillige muligheder for de studerende for at komme ud i verden og samtidig passe studierne. Enten gennem det etablerede samarbejde med en lang række universiteter overalt i verden, eller på eget initiativ, som det fx var tilfældet for Lisa Ivalu Lind Fleischer og Birthe Rasmussen.

De er begge sygeplejestuderende og brugte en del af de kolde vintermåneder i begyndelsen af 2016 på et lærerigt og udviklende praktikophold i Tanzania.

I seks uger arbejdede de i det østafrikanske land med fokus på obstetrik – graviditet og fødsel - og blandt andet tog de hver især imod et barn under opholdet. Forholdene og ikke mindst det primitive udstyr var en øjenåbner for de to unge kvinder.

"Vi har fået rigtig meget fagligt ud af opholdet. Vi har set, hvordan de arbejder på trods af, at de har så lidt at gøre godt med, og vi har fået et helt andet indblik i, hvad sygepleje også kan være, end vi ville have fået ved kun at være herhjemme", forklarer Birthe Rasmussen, der også har været på Færøerne i praktik.

At møde en anden kultur og anderledes samfundsforhold, og at opleve sygeplejefaget blive udført på forskellige måder har gavnet og påvirket de to grønlandske studerende både fagligt og personligt.

"Det har været med til at udvikle min kulturelle forståelse og respekt overfor forskellighed. Det er ting, som efter min mening er nødvendige, hvis man vil arbejde som sygeplejerske", siger Lisa Ivalu Lind Fleischer.

- Tekst Pia C. Bang / Apropos


Budgetskabelon

Få styr på din økonomi under ophold i udlandet - download budgetskabelon

Budgetskabelon

Spørgsmål? Bare kontakt:

international@uni.gl