Søg på Ilisimatusarfik

Norge

Jeg hedder Rune og går på 5. semesters sygeplejerskeudd. i Grønlands Universitet.

Under mit 4. semesters praktik gik jeg på Sørlandets Sykehus Arendal i Norge, hvor jeg gik på Lunge/Emdo/Nefro afdeling, der også deles med Lindrende afdeling.

Jeg blev velmødt af alle i afdelingen og selvom vi kunne have en vis sprog barriere, havde vi altid en god forståelse over for hinanden. Vi morede os sågar over det efterfølgende. Det samme gjaldt for UiT helselære der var hjælpsom under forløbet, som mellemled for min egen lære tilbage i Nuuk i forbindelse med de vanlige samtaler og løbende evalueringer.

Jeg opfyldte mine studiemål, i de 2 måneder jeg var der og jeg havde gode officielle samt ikke- officielle vejleder der altid kan stille sig til rådighed hvis jeg var i tvivl med eller om noget til enhver tid i arbejdet. Grundet til den skiftende vagtplan havde jeg nogle gange, andre sygeplejersker at følges med og som ikke havde imod at have en studerende med sig. Jeg var meget glad for at sygeplejerskerne er villige til at have mig når mine vagtplaner ikke matcher med mine vejledernes vagter. Sygeplejerskerne var altid forstående når jeg blev usikker i visse opgaver og når jeg skulle til at ændre mine vagtplaner var de altid fleksible, især når jeg boede 30 min bustur fra arbejdet som også kan afhænge af ugedagene (weekend/helligdag). Patienterne i afdelingen kan variere en del og jeg fik kun dem der opfyldte mine mål i enighed med mine vejledere angående mine kompetencer. Samtidig var patienterne ikke så forskellige, de var nærmest ens; de var altid hyggelige at snakke sammen med og viser interesse for at jeg er en Inuk fra Grønland (siden jeg var den første Inuk de møder efter hvad de siger). Den eneste forskel var, at de lever blot i en anden landmasse og ikke andet. Jeg gennemførte således praktikken og beståede den tilhørende eksamen med en flot karakter.

For andre de kunne tænke sig at holde praktik i udlandet vil jeg kun sige at I skal tage muligheden. For der vil altid være personer der vil hjælpe jer og I skal blot spørge til hvis I er usikker med noget. Til dem der fokuserer meget på eksamener som mig, alting falder på plads i sidste ende og man består. Sproget skal ikke være en barriere for dette mulighed, I skal være åbne som de fremtidige sygeplejersker I er.

Og en lille sidenote for sygeplejestuderende der ønsker at tage deres praktik her i Grønland. Vi er meget gæstfrie og lader os heller ikke holde os tilbage på grund af sprogforskel. Vi er altid glade for at nye studerende fra andre lande ønsker at tage deres praktikforløb her og vi har altid hjælpsomme lærere I kan henvende jer til.

Der kan være forskel på for eksempel på eksamens art siden jeg fandt ud af at man ikke udførte praktiske eksamener i Norge men, man kan altid finde en løsning med universitetet som jeg selv gjorte med min universitet. Så dette skal heller ikke være en bekymring.


Budgetskabelon

Få styr på din økonomi under ophold i udlandet - download budgetskabelon

Budgetskabelon

Spørgsmål? Bare kontakt:

international@uni.gl