Søg på Ilisimatusarfik

Dansk gæstestuderende

På Københavns Universitet studerer Melissa Cherry Villumsen til dagligt Forhistorisk Arkæologi. Grønland var dog på ingen måde en ukendt størrelse for hende, for som hun selv siger, så havde hun som sådan altid haft Grønland i tankerne. Derfor var det nok heller ikke den helt store overraskelse, da hun startede som gæstestuderende på Ilisimatusarfik igennem Nordplus-netværket.

På Ilisimatusarfik deltog hun i både kulturelle og samfundsrelaterede kurser, og i fritiden var hun frivillig på Nationalmuseet i Grønland. Arbejdet på museet var for at få arbejdsmæssig erfaring, men mest af alt pga. hendes store interesse for arktisk arkæologi. Men selvom man har forberedt sig på at skulle studere i Grønland, så er der altid ting, som man ikke kan læse sig til.

"I starten var det mindre fokus på struktur og den grønlandske tidsfornemmelse meget udfordrende for mig - men jeg kan mærke nu, at jeg føler mig meget meget mindre stresset",

.. siger Melissa, da hun svarer på, hvad den største udfording har været for hende på Ilisimatusarfik. Nu er hun nok mest af alt lidt bekymret for at skulle tilbage til den meget strukturede hverdag igen i Danmark. Hun vil især komme til at savne den rolige grønlandske måde at leve på og tilliden mellem menneskerne:

"Alle de grønlændere jeg har mødt i Nuuk, de var alle dejligt åbensindede. Det var de også alle sammen på mine rejser rundt i landet. Og rejserne: det var det fedeste overhovedet".

Melissa slutter interviewet af med et stort smil:

"Og som veganer har jeg aldrig spist bedre end i Grønland - hvem ville ha’ troet det? Og hold da op, der er bare Nordlys over det hele, det havde jeg ikke troet".

Melissas grønlandseventyr slutter dog forhåbentlig ikke med studieopholdet hos os på Ilisimatusarfik. I den nærmeste fremtid håber hun nemlig på at komme i praktik på museet i Tasiilaq.


Spørgsmål? Bare kontakt:

international@uni.gl