Søg på Ilisimatusarfik
Om

Ilisimatusarfik har indgået en samarbejdsaftale med Persorsaanermik IlinniarfikFróðskaparsetur FøroyaVIA University College og UC SYD om Rigsfællesskabsforskning.

Målet er, at vi i Rigsfællesskabet inden for det sociale og pædagogiske arbejdsområde kan lære af og med hinanden. Vi kan hver især bidrage med styrker og unik viden om anbringelsesområdet i de tre lande, der tilsammen kan skabe en stærk udvikling inden for slægts- og netværksanbringelsesområdet.

Det er almindeligt anerkendt, at børn der bliver anbragt på døgninstitutioner og / eller plejefamilier klarer sig markant dårligere, når de bliver voksne - end børn der ikke har været anbragt. Derfor er slægts- og netværksanbringelser et område, hvor både Danmark, Færøerne og Grønland har brug for udvikling af de individuelle nuværende praksisser.

Både Færøerne og Grønland har tidligere haft tradition for at lade børn vokse op hos slægt og netværk i stedet for at anbringe på institutioner eller plejefamilier uden tilknytning til barnets familie - og den viden og erfaring kan vi med fordel bygge videre på og udvikle.

Rigsfællesskabsforskningen har som omdrejningspunkt et forskningsprojekt med titlen: "Hvad kan vi alle lære af Grønland og Færøerne på det sociale og pædagogiske område?" og skal - udover artikler og formindling - også resultere i en lærebog på alle tre sprog til brug i prakis og på de videregående uddannelser. 

Relationer