Søg på Ilisimatusarfik
Om

Kinguaariit Inuunerissut er et nyt projekt, hvor unge og ældre udveksler viden og arbejder med kultur, natur, krop og traditioner på et 1-uges campforløb til sommer efterfulgt af aktiviteter i efteråret og en 2-dages afslutningscamp til vinter.

Projektet er inspireret af lignende forløb for unge i Nunavut, Canada og vil skabe og afprøve et aktivitetsforløb, der fremmer fællesskab på tværs af generationer, baseret på forskning, med fokus på kultur og natur.

Udveksling af kulturel viden og færdigheder mellem ældre og yngre mennesker gennem samvær og fortællinger har altid været helt centralt i kulturen. I takt med udviklingen af det moderne samfund, flytter mange mennesker over store afstande efter f.eks. uddannelse og arbejde. Det kan betyde, at overlevering af viden, kultur og færdigheder mellem generationer kan være udfordret.

Vi tror på, at udviklingen af fællesskab på tværs af generationer vil fremme trivsel, samtale, relationer og udveksling af færdigheder og kulturforståelse mellem generationerne. Vi håber på, at de tiltag der udvikles, kan mobilisere frivillighed og skabe medejerskab i samfundet. Derigennem kan styrker i familier og lokalsamfund øges og fastholdes.

Indhold

Projektet er et samarbejde mellem Center for Folkesundhed i Grønland (Ilisimatusarfik og Syddansk Universitet), Arktisk Aldring (Ilisimatusarfik og Københavns Universitet), Qeqqata Kommunia, Kommuneqarfik Sermersooq og Paarisa. Projektet bygger på forskerholdets erfaring inden for sundhedsforskning og kulturanalyse omkring børn, unge og ældre i Grønland og vil bidrage med systematisk viden om metoder og trivsel, så konceptet i fremtiden kan implementeres på et solidt vidensgrundlag.

Projektet løber foreløbigt til og med 2022.

Samarbejde
Hvem er vi?