Søg på Ilisimatusarfik

Christine Ingemann

Ph.d.-studerende
Grønlands Center for Sundhedsforskning
E-mail: chin@sdu.dk & chin@uni.gl
Telefon: +45 65 50 78 22 & +299 27 13 71 

Link til SDU profil

Christine Ingemann har siden 2017 arbejdet med folkesundhed i Grønland. Hun startede som videnskabelig assistent ved Center for Folkesundhed i Grønland (Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet), hvor hun blandt andet evaluerede folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II og Sundhedsreformen. I efteråret 2019 påbegyndte hun sit Ph.d.-projekt, hvor hun undersøger den lokale implementering af det nationale forældreforberedelsesprogram MANU og i interviews med forældre får indblik i forældres oplevelse af forberedelseskurser samt deres perspektiv på forældreskabet.

Allerede som sygeplejerske og under hendes kandidat i Global Sundhed var Christine optaget af at forstå og undersøge hvordan sundhedssystemer i forskellige lande fungerer og hvilken rolle lokale kontekster og kulturer spiller i implementering. Hun er fokuseret på kvalitative og 'community-based participatory' metoder, system- og implementeringsteorier. Gennem tiden som studerende, sygeplejerske, frivillig og forsker har Christine været på feltarbejde i flere verdensdele, som Grønland, Ecuador, Malawi, Danmark, Australien, Sri Lanka og Syd Afrika.

CI er i øjeblikket optaget af dataindsamling i Grønland og analyse af disse data ifm. hendes Ph.d.-projekt, og er med til at organisere en del aktiviteter som Ph.d.-kurser og Forskningsfora for Grønlands Center for Sundhedsforskning ved Ilisimatusarfik. CI er dobbelt indskrevet som Ph.d.-studerende ved Ilisimatusarfik og Syddansk Universitet.

Du kan følge med i Christines Ph.d.-projekt ved at læse med under menupunktet ’Ph.d.-projekt om MANU’ eller ved at tilmelde dig hendes nyhedsbrev, hvor du bedes at skrive en e-mail til chin@sdu.dk.