Søg på Ilisimatusarfik

Tenna Jensen

Tenna Jensen

Adjungeret lektor, ph.d.

Ilisimatusarfiks Center for Arktisk Velfærd & Grønlands Center for Sundhedsforskning

E-mail: tenj@sdu.dk & teje@uni.gl

Telefon: +45 65 50 78 07 & +299 23 46 70

 

Download curriculum vitae 

Link to profil på Syddansk Universitet

 

TJ arbejder med kulturanalytiske og historiske studier af opfattelser af og praksisser med sundhed og sundhedsfremme i Grønland og Danmark siden år 1900 - og hun har en særlig interesse for samspil mellem videnskab, politik og hverdagsliv i velfærdsstaten.

TJ har stor erfaring i at udvikle, lede og arbejde på tværfaglige forsknings- og udviklingsprojekter, der bl.a. involverer borgerinddragelse, co-design og kommunale partnere.

TJ er for tiden projektleder på en række projekter, der omfatter emner som fysisk arbejdsmiljø, behandlingseffekt af rusmiddelbehandling, evaluering af projektet Ataatsimoorluta Aalasa. Hun er derudover involveret i aldringsforskning, og har tidligere har været projektleder på forsknings- og udviklingsprojektet Arktisk Aldring, der løb i perioden 2017-2022. TJ er derudover med i en række nordiske netværk om wellbeing, sundhed, aldring og demens, og hun er aktivt engageret i at arbejde med kapacitetsopbygning inden for forskning i velfærds- og folkesundhedsområdet - bl.a. gennem sit arbejde som centerleder af Ilisimatusarfik Center for Arktisk Velfærd. TJ har tidligere ledet og arbejdet på en række projekter om aldring og sundhed i dansk kontekst.

TJ er ansat som seniorforsker ved Center for Folkesundhed i Grønland, Syddansk Universitet, leder af Ilisimatusarfik Center for Arktisk velfærd ved Institut for Kultur, Sprog og Historie og Institut for Samfund, Økonomi & Journalistik, Ilisimatusarfik og adjungeret lektor ved GCHR Grønlands Center for Sundhedsforskning, Institut for Sundhed & Natur, Ilisimatusarfik. TJ vejleder for tiden 2 ph.d. studerende ved Ilisimatusarfik.