Søg på Ilisimatusarfik

Christine Ingemann

Christine Ingemann

Ph.d.-studerende

E-mail: chin@si-folkesundhed.dk

Download curriculum vitae

Link til SDU profil

 

Christine Ingemann har siden 2017 arbejdet med folkesundhed i Grønland. Hun startede som videnskabelig assistent ved Center for Folkesundhed i Grønland (SIF, SDU), hvor hun blandt andet evaluerede folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II og Sundhedsreformen. I efteråret 2019 påbegyndte hun sit Phd projekt, hvor hun undersøger den lokale implementering af det nationale forældreforberedelsesprogram MANU og i interviews med forældre får indblik i forældres oplevelse af forberedelseskurser samt deres perspektiv på forældreskabet.

Allerede som sygeplejerske og under hendes kandidat i Global Sundhed var Christine optaget af at forstå og undersøge hvordan sundhedssystemer i forskellige lande fungerer og hvilken rolle lokale kontekster og kulturer spiller i implementering. Hun er fokuseret på kvalitative og 'community-based participatory' metoder, system- og implementeringsteorier. Gennem tiden som studerende, sygeplejerske, frivillig og forsker har Christine været på feltarbejde i flere verdensdele, som Grønland, Ecuador, Malawi, Danmark, Australien, Sri Lanka og Syd Afrika.

CI er i øjeblikket optaget af dataindsamling i Grønland ifm. hendes Phd projekt, og er med til at organisere en del aktiviteter som Phd kurser og Forskningsfora for Grønlands Center for Sundhedsforskning ved Ilisimatusarfik. CI er dobbelt indskrevet som Phd studerende ved Ilisimatusarfik og Syddansk Universitet.