Søg på Ilisimatusarfik

Maria Ackrén

Lektor, ph.d., forskningskoordinator
Institut for Samfund, Økonomi & Journalistik
Afdeling for Samfundsvidenskabelige Studier
Ilimmarfik, Manutooq 1 
Postboks 1061 
3900 Nuuk
Lokale: C231
Telefon: +299 38 56 63
E-mail: maac@uni.glMaria Ackrén er lektor i Politologi ved Instituttet for Samfund, Økonomi og Journalistik ved Afdelingen for Samfundsvidenskabelige studier.

Som lektor har jeg arbejdet ved Ilisimatusarfik sedan 2011, men jeg har også undervist og forsket ved Åbo Akademi i Finland sedan 2005 og været gæsteunderviser ved Mittuniversitetet i Östersund i Sverige. Min forskningsprofil er fokuseret på selvstyrende områder i verden med særskilt fokus på de nordiske selvstyrende områder Grønland, Færøerne og Åland. Jeg interesser mig også for internationale relationer i en arktisk/grønlandsk kontekst, ø-studier, regionale partier samt kvalitative metoder. Min forskning ligger typisk i gråzonen mellem komparativ og international politik.

MA er aktiv i følgende netværk: UArctic Network on Geopolitics and Security, Global Research Network on Comparative Territorial Autonomies og lignende netværk. MA er docent ved Åbo Akademi i Finland og affilieret forsker ved Ålands fredsinstitut, the Institute of International Affairs and its Research Centres, the Centre for Small State Studies and the Centre for Arctic Policy Studies at University of Iceland. MA har deltaget i forskellige nordiske og internationale projekter.