Søg på Ilisimatusarfik

Master i Journalistik

Master i Journalistik er en journalistuddannelse for ansøgere, der har interesse for formidling og journalistik - eller sagt på en anden måde for folk, der ønsker at arbejde med formidling med en anden uddannelsesbaggrund.

Målet er at kombinere uddannelsens akademiske og journalistiske ingredienser og give læring i fagets metoder og genre. Målet er også at give praksis erfaring med journalistiske produktioner og arbejdsformer, samtidig med at de studerende får relevante akademiske fag, som faget kræver.

Som modulopdelt deltidsuddannelse skal masteruddannelsen i et forløb på 2 år tilbyde tre intensive undervisningsforløb af tredages varighed med ca. 1½ måneds mellemrum pr. semester - og i mellemliggende perioder giver vi onlinebaserede øvelsesopgaver, gruppearbejde, coaching, vejledning og feedback.

På denne uddannelse får du redskaberne til at opbygge dine journalistiske kompetencer. Du bliver i stand til at få gode idéer, researche, interviewe og formidle dine historier.

Uddannelsen har fokus om den gode og effektive formidling. Her lærer du den journalistiske arbejdsproces - fra idé til en færdig historie. Her lærer du også journalistikkens discipliner, såsom fortælleteknik, metoder, genrer samt fagets etik, værdier og fagets mange andre elementer.

Uddannelsen giver den faglige viden samt fagets teorier og metodiske kvalifikationer. Den giver dig også mulighed for at kunne arbejde selvstændigt med de gode historier.

Vores mål er at give dig forståelse for journalistikkens rolle i den demokratiske proces i samfundet. Ved at uddanne dig som master i journalistik, bliver du i stand til at varetage journalistisk erhvervsarbejde.

Du er voksen og disciplineret. Du vil gerne give den ekstra skalle for at lære noget nyt. Du har i forvejen en bacheloruddannelse, diplomuddannelse eller en anden videregående uddannelse. Og du ønsker at få en kompetence til at arbejde med formidling og kommunikation. Måske er du i forvejen ansat i en kommunikationsafdeling eller mediearbejdsplads, en organisation og har et dybt ønske om at blive bedre til at kommunikere og formidle.

Du skal vide at undervisningen er dobbeltsproget grønlandsk/dansk og enkelte dele af undervisningen kan også være på engelsk. Derfor er det vigtigt, at ansøgeren har eksamen og sproglige færdigheder i grønlandsk, dansk og engelsk i både tale og skrift.

Din mastergrad giver dig en ny mulighed for at sadle om i din egen karriereplan og giver dig følgende kompetencer:

  • At du få en uddannelse i at arbejde professionelt med journalistik eller kommunikation som fagområde for dig, der allerede arbejder indenfor kommunikation og formidling, men ønsker at blive klædt bedre på fagligt, metodisk og teoretisk.
  • At du få indblik i at arbejde med medier og journalistik som en kompetencegivende efteruddannelse til dig, der ønsker et brancheskift i fremtiden. 
  • At du får dokumentation for kompetencer, som du allerede anvender i dit nuværende job samt opkvalificering.

Hvis du bor i Nuuk og er interesseret i uddannelsen, er det oplagt at snakke med din chef om muligheden. Med forbehold for ændringer, har Afdeling for Journalistik allerede planlagt, hvornår undervisningsdage skal afholdes - se herunder.

Dit eksamensbevis

For yderligere oplysninger:

Kontakt Afdeling for Journalistik pr. e-mail: ti@uni.gl eller ring til +299 38 56 48 mellem kl. 08.15 - 08.45, mandag og tirsdag i hverdagen.

Ansøgningsfrist 07.11.2022
Start dato 26. januar 2023
Sted Ilimmarfik & online
Studieordning