Søg på Ilisimatusarfik

Ilimmarfik

Åbningstider

  • Mandag kl. 10.00 - 15.00
  • Tirsdag kl. 11.00 - 16.00
  • Onsdag kl. 13.00 - 17.00
  • Torsdag kl. 11.00 - 16.00
  • Fredag kl. 10.00 - 15.00
  • Lørdag kl. 11.00 - 14.00

 

Ilisimatusarfik biblioteket på Ilimmarfik deler sted med Groenlandica (Nationalbibliotekssamlingen).

Ilisimatusarfiks bøger kan kendes på den blå tape som er i bøgernes omslag med teksten "Ilisimatusarfik, University of Greenland, Library".

Beholdning er ca. 31.000 bøger og 100 tidsskrifter indenfor emnerne økonomi/politik/ administration, historie/antropologi/arkæologi, lingvistik/litteratur/medier og teologi. Desuden findes der naturvidenskabelige titler.

Ilisimatusarfik har ansvaret for Pinngortitaleriffiks (Naturinstituttets) bibliotek, bøgerne kan kendes ved, at de i beholdningen kaldes 'unipin'. Bøgerne er blandet sammen med biblioteket øvrige bøger og er ca. 2.000 titler.

Bøgerne er opstillet efter samme system som i folke- og skolebiblioteker.

I biblioteket findes fire computere til litteratur- og informationssøgning. Bogbestanden kan søges på adressen: https://www.katak.gl/da/search/ting?profile=ilisimatusarfik.

Se også bibliotekets licenser: https://uni.tdnetdiscover.com.

Vær opmærksom på at det er alle bibliotekets bøger der søges, som er beholdningen af Ilisimatusarfik, Pinngortitaleriffik og Groenlandica. Ikke alle bibliotekets bøger er tilgængelige for bibliotekets brugere, skal man bruge en ældre udgivelse kan de være placeret i magasinet som kun biblioteketspersonalet skal hente.

Man kan også forny lån på Ilisimatusarfiks og Groenlandicas bogbestand ved samme adresse.

Studerende skal være opmærksom på at, ved et nyt studiekort skal kortet opdateres i bibliotekssystemet inden kortet tages i brug.

Bøger trykt før 1900 er en projekt hvor Det Kongelige Biblioteks bøger trykt før 1900 er digitaliseret - læs mere her.

Mathias Storchs ’Sinnattugaq’ den første udgave og nyere med den nuværende retskrivning findes blandt de digitaliserede.

Lånetiden er 1 måned men du kan aftale med bibliotekaren om at låne bøger i en længere periode f.eks. til en opgave, så vil bøgerne først blive hjemkaldt, når en anden låner skal bruge dem.

Biblioteket udlåner primært til studerende og forskere ved Ilisimatusarfik. Studerende fra andre universiteter kan benytte biblioteket.

Hvis du har brug for hjælp eller er tvivl om noget vedrørende biblioteket så SPØRG BIBLIOTEKAREN. Bibliotekaren kan f.eks. hjælpe dig med at finde de bøger du skal bruge, at reservere/hjemkalde udlånte bøger og at skaffe bøger/artikler fra biblioteker i Danmark eller udlandet.

Studerende og ansatte på Ilisimatusarfik i Ilimmarfik kan benytte biblioteket når det er lukket, man skal bruge studiekort eller kort til Ilimmarfik for at komme ind via bibliotekets dør ved gangen.

Ilisimatusarfiks bibliotekar er Bolethe Olsen.


Find forsker

Kom nemt i kontakt med vores forskere på Ilisimatusarfik

Læs mere