Søg på Ilisimatusarfik

Faciliteter

Her kan du se en oversigt over bibliotekets studiefaciliteter.

Man kan søge på Ilisimatusarfik bibliotekets side via dette link: https://www.katak.gl/da/search/ting/Ilisimatusarfik?&profile=ilisimatusarfik.

 

Aviser

 • AG og Sermitsiaq ligger i reolerne på bibliotekets 1. sal. De kan også læses som PDF-filer på netværket under intranettet og studenterdrevet: S/diverse/aviser med koden: attat.
 • Nyeste udgaver af tidsskrifterne står på skråhylderne i reolen på bibliotekets 1. sal. Ældre numre findes på reolerne på trappens højre side. Ilisimaturfiks tidsskrifter kan dog ikke lånes. Vi anbefaler, at du bruger scanneren / kopimaskinen.
 • Småtryk står opstillet alfabetisk efter ordningselementet i mapper på reolerne med tidsskrifter efter det sidste tidsskrift, under Ø. Småtrykssamlingen består af særtryk og kopi af artikler fra aviser og tidsskrifter. Som opstillingssignatur står de som "småtryk".

Scanner

 • Biblioteket har en kopimaskine / scanner til rådighed. Du kan scanne og enten få filerne tilsendt til din mail eller få dem direkte ud på USB-stik. Dog skal du være opmærksom på, at det i følge loven om ophavsret, kun er tilladt at scanne til dit eget personlige brug. Det er ikke tilladt at sende filerne til andre eller uploade dem til andre steder, og det er heller ikke lovligt at scanne noder. Overtrædelse af de ophavsretlige regler kan få retslige konsekvenser.
 • Tekniske problemer vedrørende kopimaskiner og printere (papirstop, manglende toner og lign.) meddeles til IT-afdelingen eller ikiuut@uni.gl.

Computere

 • Ilimmarfik-biblioteket har fire stationære pc’er til rådighed. Du kan bruge disse til at søge i biblioteksbasen eller finde andre ressourcer til dit studie. Computerne er placeret overfor receptionen. Bogbestanden søges på her.

Døgnadgang

 • Har du studiekort eller kort til Ilimmarfik kan du altid benytte biblioteket udenfor åbningstiderne. Du åbner døren ind til gangen med dit kort. Det kræves, at man rydder op efter sig inden stedet forlades.

Læse- og studiepladser

 • Ilimmarfik-biblioteket tilbyder studie- og læsepladser på 1. sal. De er til fri afbenyttelse efter først-til-mølle-princippet. Har du studiekort kan du også benytte biblioteket uden for åbningstiderne ved brug af dit studiekort. Dette kræver blot, at dit studiekort er aktivt. Brug døren til gangen til venstre for biblioteksindgangen. Vi vil venligst minde jer om at rydde op efter jer selv inden i forlader stedet.
 • Vi tilbyder også relaxområder, hvor du kan koble af. Har du brug for et sted, hvor du kan sidde og slappe af, måske slippe bøgerne lidt, så har bibilioteket nogle sækkestole og rolige omgivelser til at slappe lidt af i.

Semesterhylde

 • Biblioteket opstiller en semesterhylde til materiale der skal bruges i din undervisning. Hvis underviserne har ønsket nogle bøger anbragt på semesterhylden, kan semesterlitteratur findes på 3. sal til venstre for lokale 11. Vi ønsker dog, at bøgerne i semesterhylderne ikke lånes eller fjernes fra stedet, vi ser det som en sikring som alle burde værdsætte. 

Forslag til indkøb

 • Har du forslag til nyanskaffelser af bøger og tidsskrifter, så kontakt bibliotekarerne på bool@uni.gl.