Søg på Ilisimatusarfik

Biblioteker

Velkommen til biblioteket på Ilimmarfik

Hvad vil du bruge biblioteket til?

 

Biblioteket indeholder samlet ca. 73.000 bøger og ca. 150 tidsskrifter.
Ilisimatusarfiks bogbestand indeholder ca. 51.000 bøger og ca. 50 tidsskrifter indenfor emnerne økonomi/politik/administration, historie/antropologi/arkæologi, lingvistik/litteratur/medier, teologi, sociologi, journalistik, sygepleje og naturvidenskab. Naturinstituttets bogsamling indgår i Ilisimatusarfiks samling.

Ilisimatusarfiks bøger har begrænset udlån, og biblioteket udlåner primært til studerende og ansatte på Ilisimatusarfik og Naturinstituttet. Bøgerne kan let kendes ved den blå eller orange strimmel tape, der er klistret på bøgerne med teksten ’Ilisimatusarfik – University of Greenland’ eller ’Peqqissaanermik Ilinniarfik’. Vi anbefaler, at du vælger at låne bøger med blå eller orange tape.

Vi kræver ikke betaling for for sen aflevering.

 

Ilisimatusarfik og Groenlandica deler hus i Ilimmarfik-biblioteket.

Ilisimatusarfiks bogbestand kan findes i følgende biblioteksbase her.

Udover Ilisimatusarfiks bibliotek kan du også bruge Landsbiblioteket og GUX/Ilinniarfissuaqs bibliotek.

Landsbibliotekets Groenlandica-afdeling (Grønlands Nationalbibliotek) har næsten alt hvad der er udgivet i Grønland af bøger, aviser og tidsskrifter + en stor samling af bøger og artikler om Grønland, Inuit og Arktis udgivet i andre lande. En stor del af samlingen er ikke til hjemlån, men kan kun bruges på læsesalen på Ilimmarfik eller kopieres.

Du kan søge i landsbibliotekets samling her og i GUX/Ilinniarfissuaqs samling (mærket Esk) her.

Hvis de materialer, du skal bruge, ikke findes i byen, kan de skaffes fra andre biblioteker i Danmark. Bestillinger til Danmark skal ekspederes af bibliotekaren.

 

Download Mâliâraq Vebæk: Bussimi naapinneq

Download Mâliâraq Vebæk: Ukiut trettenit qaangiummata

Download Mathias Storch (1914): SingnagtugaK (København)

Download Mathias Storch (1974): Sinnattugaq - allaasitaaq atorlugu allaqqiisoq Esther Eriksen (Godthåb: Det Grønlandske Forlag)

Download William Thalbitzer (1920): Eskimoiske digte: folkepoesi fra Ammassalik i Østgrønland (København: H. Aschehoug & Co)


Find forsker

Kom nemt i kontakt med vores forskere på Ilisimatusarfik

Læs mere

Databaser & journaler

Kun tilgængelige på campus Ilimmarfik:

Andre licenser, som kræver bruger og password: