Søg på Ilisimatusarfik

Offentligt foredrag: Inuit-religionen

12.03.2020

Teologisk forening på Ilisimatusarfik inviterer til offentligt foredrag med titlen: Inuit-religionen med lektor, cand.mag. Klaus Engelbrechtsen.

Inuitreligionen, der tidligere blev betegnet som eskimoisk religion, var indtil den kristne kolonisering i 1700- og 1800-tallet udbredt overalt i de arktiske egne: Grønland, Canada, Alaska og Sibirien.

Det var Knud Rasmussens tese, at der var tale om et beslægtet og sammenhængende system af trosforestillinger, myter, ritualer og religiøse traditioner på trods af mindre lokale forskelle i de forskellige arktiske områder.

Klaus Engelbrechtsen, der har været lektor ved GUX i Nuuk i en årrække og har skrevet flere bøger om emnet, har studeret dette spændende - og stadigt aktuelle - fænomen indgående, og vil føre os ind i de centrale elementer i den inuitiske religion: inuitreligionens sociale baggrund, sjælelæren, natur- og verdensopfattelsen, guddommene, de mytiske væsener og kosmologien, myterne, ritualerne og den magiske ritualisme, angakkut og den arktiske shamanisme.

  • Hvornår: torsdag d. 12. marts 2020, kl. 19.30
  • Hvor: auditoriet på campus Ilisimatusarfik
  • Sprog: det offentlige foredrag er på dansk

Efter foredraget vil der være spørgsmål og diskussion - der serveres kaffe og kage i pausen.

Der er fri adgang, og alle er velkomne.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nyheder

Læs de seneste nyheder om stort og småt fra Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere