Offentligt foredrag: Arktisk Aldring

Offentligt foredrag: Arktisk Aldring

30.05.2018

Live-streaming on
our YouTube channel

Afdeling for Kultur- & Samfundshistorie inviterer til offentligt foredrag med historiker Tenna Jensen, Københavns Universitet:

"Arktisk Aldring: Historiske og nutidige perspektiver på ældre menneskers hverdagsliv i Grønland" 

Antallet af ældre mennesker stiger i Grønland i dag. Denne udvikling bliver ofte italesat som en udfordring for velfærdsstaten, fordi ældre er en særligt udsat gruppe med en høj forekomst af sygdomme. Forsknings- og udviklingsprojektet Arktisk Aldring arbejder for at skabe en viden om ældre menneskers hverdagsliv og livsvilkår, som gennem samarbejde med kommunerne bliver formidlet til praksis, politikere og den brede befolkning.

Foredraget vil centrere sig om spørgsmålene: Hvordan er det at blive gammel i Grønland i dag? Hvordan har livet som gammel set ud siden år 1900? For at besvare disse spørgsmål vil Tenna inddrage historiske opfattelser af aldring og ældre mennesker samt gennem eksempler fra projektets etnografiske feltarbejde give indblik i hvilke temaer, der er vigtige for ældre menneskes hverdagsliv i Grønland i dag.

Tenna Jensen er lektor i humanistisk sundheds- og aldringsforskning ved CoRe - Copenhagen Center for Health Research in the Humanities, SAXO-Instituttet, Københavns Universitet. Hun er tilknyttet Greenland Center for Health Research, Institute of Nursing and Health Science, Ilisimatusarfik, og projektleder på Arktisk Aldring. Tenna er uddannet historiker og arbejder med historiske og nutidige studier af ældres livsvilkår og sundhed i Grønland og Danmark.  

Arktisk Aldring er et forsknings- og udviklingsprojekt, der bliver udført i samarbejde mellem Ilisimatusarfik, Københavns Universitet, de grønlandske kommuner, Syddansk Universitet, ViVe-Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velværd, Professionshøjskolen Metropol og Aarhus Universitet.

Hvornår: onsdag d. 30. maj 2018, kl. 19.30

Hvor: auditoriet på Ilisimatusarfik campus Ilimmarfik

  • Foredragene holdes på dansk
  • Foredragene simultantolkes til grønlandsk .. og live-streames på vores YouTube-kanal
  • Der vil være kaffe/te og kage - og tid til spørgsmål og diskussion


Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nyheder

Læs de seneste nyheder om stort og småt fra Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere