Søg på Ilisimatusarfik

Goldberg variationerne - myte, mystik, matematik & magi bag musikken

23.02.2022

Pianisten Jesper René gennemgår og spiller et af musikhistoriens vigtigste værker ved det gamle Steinway på Ilisimatusarfik som optakt til hans koncert i Katuaq med et romantisk repertoire.

Johann Sebastian Bachs Goldberg variationer blev, fra at have været et uspilleligt værk som kun komponister kendte, med et slag mainstream musik da den canadiske pianist Glenn Gould indspillede det i halvtredserne - og måske den indspilning som står som den eneste klassiske plade hos mange, der ikke lytter til klassisk musik.

Jesper René afdækker værkets opbygning og dermed også de skjulte budskaber i den kontemplative musik, som bygger på en lang række koder og konstruktioner og fortæller naturligvis anekdoten om Johann Gottlieb Goldberg og den søvnløse grev Keyserling og hans alt andet end søvndyssende musik - for på det tidspunkt var det kutyme at rettighederne til et værk overgik til køberen: "Kære Goldberg, spil mig et par af mine variationer".

Bachs vældige variationsværk er en kilde til evig undren og adspredelse - og måske det værk, mange ville tage med til en øde ø, hvis de kun måtte vælge et.

  • Hvor: kantinen på campus Ilimmarfik
  • Hvornår: 23. februar, kl. 16.30

Der serveres kaffe, the og kage - og alle er velkommen.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nyheder

Læs de seneste nyheder om stort og småt fra Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere