Søg på Ilisimatusarfik

Hjemløshed, boligpolitik & socialpolitik i Arktis

02.05.2019

Live-streaming på
vores Facebook side

Kom til offentligt foredrag om Hjemløshed, boligpolitik & socialpolitik i Arktis (Homelessness and housing in the urban North)

Julia Christensen, Canada Research Chair in Northern Governance and Public Policy - Memorial University, Canada

Steven Arnfjord, lektor i socialvidenskab - Ilisimatusarfik

Kom og hør to offentlige foredrag som bygger på forskningserfaring indenfor hjemløshed, bolig- og socialpolitik i henholdsvis Nordcanada og herhjemme. Oplæggene flettes ind i hinanden gennem erfaringer fra et fælles forskningsprojekt kaldet: "Social Dynamics of Homelessness".

I oplægget om Canada præsenteres den nyeste forskning og forbindelsen mellem socialpolitiske forandringer, ressourceudvikling, urbanisering og et stigende niveau af skjult og synlig hjemløshed. Vi vil også se på innovative strategier omkring Housing First-metoden og boligplanlægning, som er styret af lokalsamfundene.

I oplægget om Grønland præsenteres nogle af hovedtemaerne fra et fælles forskningsprojekt. Fokus kommer særligt til at ligge på urbaniseringstendenser og hjemløshed - særligt i Nuuk. Dertil kommer et fokus på problemstillingen omkring boligmangel og den sociale velfærdssupport, samt hvordan dette opleves af enlige voksne, kvinder og familier. Til sidst kommer vi omkring det socialpolitiske landskab, eller mangel på samme, omkring mennesker som lever i en usikker boligsituation, eller som er ramt af hjemløshed.

Oplæggene analyserer på situationen omkring hjemløshed og de forskellige velfærdspolitikker, der indvirker på den særlige sociale situation, det er ikke at have et trygt sted at bo. Grønland og Canada har nogle forskellige tilgange til at håndtere denne socialpolitiske situation - og flere af disse kommer vi omkring i oplæggene.

Oplæggene bygger på skriftligt arbejde, som skal indgå i bogen: "Homelessness and housing in the Urban North" - der er planlagt til at udkomme i 2020.

Vigtigst af alt, så ser vi frem til at komme i dialog med så mange som muligt inden for dette område. Derfor er der også gjort plads til, at vi over kaffe, the og kage kan få hørt de forskellige holdninger, meninger og reaktioner, der er på området.

Der vil være tolkning til grønlandsk.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nyheder

Læs de seneste nyheder om stort og småt fra Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere