Søg på Ilisimatusarfik

Kulturnat

19.01.2019

Ilimmarfik auditorium

  • Kl. 19.00 - 19.30 (grønlandsksproget): Erika Nielsen Baadh: Planter og urter. Hvad grønlandske planter kan bruges til og hvordan.
  • Kl. 19.45 - 20.15 (grønlandsksproget): Heidi Rosing Kulturkløfter før og nu - filmanalyse og empirisk undersøgelse af grønlandske studerendes oplevelse af kulturkløfter.
  • Kl. 20.30 - 21.20: ‘Tunniit: Retracing the Lines of Inuit Tattoos’. Dokumentarfilm af Alethea Arnaquq-Baril om Inuit-tatoveringer på inuktitut med engelske undertekster.

 

Ilimmarfik kantine & fællesareal

Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab: Folkesundhed i Grønland. Sygeplejestuderende ser frem til at præsentere Nuuk-borgerne for deres projekter. Kom og hør om forskellige emner inden for folkesundhed og sygeplejerskens rolle i forebyggelse af folkesygdomme.

Qimmeq-projektet: Hør om projektet QIMMEQ - den grønlandske slædehund. Projektet er et dansk-grønlandsk tværvidenskabeligt forskningsprojekt der bl.a. skal beskrive slædehundens kulturelle betydning og kortlægge dens genetiske historie.

Postersession (udstilling af billeder): Den amerikanske kunstner og forfatter Rockwell Kent rejste og boede i Grønland fra 1931-32 og igen fra 1934-35. Under sine ophold skrev Kent dagbøger, malede, tegnede og fotograferede. Der er udgivet tre bøger om hans liv i Grønland. I et projekt på Ilisimatusarfik finansieret af The National Science Foundation. I forbindelse med projektet har man holdt workshops med børn og unge fra Nuuk, Illorsuit, Uummannaq og Sisimiut. Disse workshops resulterede i tusindvis af fotografier med de unges bud på deres liv, venner, familie, drømme og forhåbninger. Fantastiske billeder af unge kunstnere og deres nutidige bud på Grønland. Kom og se Ilisimatusarfiks postersession.

Quiz for hele familien: Tjek din paratviden og vind præmier fra Ilisimatusarfiks shop.

 

Dette sker også på Ilimmarfik 

Nunatta Katersugaavia Allagaateqarfialu: Kom og oplev NKAs nye digitale verden af historiske fotos og arkivalier i Ilimmarfik! Vi fortæller om den nye foto- og arkivportal og du kan selv kigge ind i den nye, digitale verden fra gamle dage!

Groenlandica: Udstilling om Aron fra Kangeq: I anledning af 150-året for Aron fra Kangeqs død udstilles bøger om ham og hans værker. Bogsalg: Kom og gør et kup! Vi har bøger i overskud som sælges fra 2,00 kr.

 

Alle interesserede er velkomne, der vil være kaffe, te, saft og kager.

 

Ilinniarfissuaq

Lørdag d. 19. januar er der Kulturnat og på Ilinniarfissuaq vil der være hele fire spændende og meget forskellige arrangementer. 

I det gamle sygehus vil der igen i år blive afholdt Haunted House, så du kan komme forbi til et godt gys — hvis du tør! 

Der vil være en genskabelse af sidste års succesfulde event med en levendegørelse af universet fra Alice i Eventyrland, med dansk og engelsk talende karakterer. Kom til te-selskab og smag på vanvittige, eksotiske kager og mød karaktererne fra Alice i Eventyrland. Du kan få taget billeder med karaktererne og der vil være spændende overraskelser for folk i alle aldre. 

Der vil være en tegneserieudstilling om Superheroes i Den Gamle Gymnastiksal. Kom og se Stan Lee’s mange værker (skaberen af Spiderman, Hulk, Fantastiske Fire, Iron Man og mange, mange flere) - og mød superheltene! 

Der vil også være workshop med Science & Myter. Her kan man lære hvordan nordlys opstår og hvor farverne kommer fra. Du kan se hvordan elektrisk lys gør sig overfor spæklampen og børnene kan lære at lave slim.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nyheder

Læs de seneste nyheder om stort og småt fra Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere