Søg på Ilisimatusarfik

Boplads - udsted - koloni?

09.04.2019

Ilisimatusarfik inviterer til offentligt foredrag om diskussionen i Grønland om bosættelsespolitikken 1911-1952

Forelæsningen vil gøre rede for den befolkningsmæssige udvikling i Grønland i første halvdel af 1900-tallet, og de tanker, der blev fremsat om den fremtidige bosættelsesstruktur.

Denne tidlige debat om en bosættelsespolitik vil blive sat i sammenhæng med den politiske og erhvervsmæssige udvikling i landet, samt datidens politiske system. Der vil endvidere blive perspektiveret til den senere bosættelsespolitik, koncentrationspolitikken, fra omkring 1950 og tilsvarende til tiden efter indførelse af hjemmestyre i 1979.

Forelæsningen omhandler en del af Grønlands historie, der ikke er særlig belyst, men som har været med til at forme det Grønland, vi kender i dag. Forelæsningen lægger op til en diskussion af behovet for mere viden om forholdene før den moderne udvikling i Grønland.

Forelæsningen tager udgangspunkt i en nyudgivet bog med titlen "Asimioqarfik - niuertoruseqarfik - niuertoqarfik? Kalaallit Nunaanni 1911-miit 1952-imut nunassittarneq pillugu isumasioqa-tigiittarnerit misissorneqarnerat". På dansk "Boplads - udsted - koloni? - En undersøgelse af diskussionen i Grønland om bosættelsespolitikken 1911-1952".

Bogen er udkommet i skriftserien INUSSUK - Arktisk forskningsjournal.

  • Hvornår: tirsdag d. 9. april kl. 10.00 - 12.00
  • Hvor: auditoriet på Ilisimatusarfik


Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nyheder

Læs de seneste nyheder om stort og småt fra Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere