Søg på Ilisimatusarfik

Konference om Grønland-EU relationer

15.10.2018 - 16.10.2018

Deltagelse er gratis,
men tilmelding er nødvendig

Konference: i midten af oktober samler vi diplomater, forskere og øjenvidner helt tæt på vigtige historiske begivenheder til spændende diskussioner om Grønland-EU relationer fra 1970erne til i dag

Afdeling for Samfundsvidenskab på Ilisimatusarfik og Greenland Perspective inviterer alle interesserede til 2-dages konference om forholdet mellem Grønland og EU.

På konferencens første dag fokuserer vi på EF-folkeafstemningerne i 1972 og 1982 - og den politiske vækkelse som EF-modstanden medførte i form af politiske partier og udenrigspolitiske ambitioner. Derudover fokuserer vi også på udmeldelsesforhandlingerne i midten af 1980erne og betydningen af Grønlands Repræsentations åbning i Bruxelles i 1992.

Dialog mellem praktikere, forskere og publikum kan forhåbentligt skabe nye indsigter om en helt central periode af nyere grønlandsk historie.

På dag 2 retter vi fokus mod aktuelle udviklinger - især i relation til Partnerskabsaftalen og OLT-ordningen.

På konferencen kan du bl.a. møde de grønlandske repræsentantionschefer i Bruxelles over tid, centrale personer der spillede hovedroller i folkeafstemningskampagnerne eller udmeldelsesforhandlingerne - og forskere med særlig indsigt i folkeafstemninger, EU-skepsis, uddannelse og grønlandsk udenrigspolitik. Hør også centrale embedsmænd, der bl.a. arbejder med Partnerskabsaftalens hovedfokus på uddannelse, give deres bud på fremtidige udviklingsmuligheder i samarbejdet - som både Grønland og EU for nyligt har kaldt et helt særligt partnerskab.

  • Hvornår: mandag d. 15. oktober og tirsdag d. 16. oktober - begge dage kl. 09.00 - 16.30
  • Hvor: auditoriet i den nye sorte bygning på campus Ilimmarfik

Deltagelse er gratis - men tilmelding skal ske senest d. 10. oktober til euglconf@uni.gl.

For yderligere information eller spørgsmål: kontakt Rasmus Leander Nielsen på e-mail raln@uni.gl eller telefon tlf. 38 56 26.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nyheder

Læs de seneste nyheder om stort og småt fra Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere