Søg på Ilisimatusarfik

Invitation til dobbeltforedrag

11.04.2018

Simultantolkning til grønlandsk
Live-streaming på YouTube

Afdeling for Kultur- & Samfundshistorie inviterer til dobbeltforedrag med kulturforsker Anne Folke Henningsen, ph.d. og historiker Søren Rud, ph.d.

Levende etnografiske udstillinger i Københavns Zoo og Tivoli (Anne Folke Henningsen)

I foredraget fortæller Anne Folke Henningsen om de levende etnografiske udstillinger, der fandt sted i Danmark i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Udstillingerne skulle formidle viden om verdens folkeslag til danskerne gennem iscenesættelser af stiliseret, forestillet ’hverdag’. Foredraget er baseret på bogen Menneskeudstilling. Fremvisninger af eksotiske mennesker i Zoologisk Have og Tivoli fra 2011, forfattet sammen med Rikke Andreassen.

  • Anne Folke Henningsen forsker i problemstillinger relateret til museologi, kulturarv og erindringspolitik. Hun har skrevet om visualiseringer af fremmedhed og om brugen af mannequiner i Nationalmuseets etnografiske samling samt om levende etnografiske udstillinger i Danmark. Hun har desuden skrevet om kolonial kulturarv og erindringspolitik i bidraget ’Koloniernes spor’ til Gads nye flerbindsudgivelse Danmark og kolonierne.

Kolonialisme i Grønland: tradition, ledelse og arv (Søren Rud)

Foredraget omhandler karakteren af den danske kolonialisme i Grønland. Med udgangpunkt i sin netop udgivne bog Colonialism in Greenland. Tradition, Governance and Legacy fortæller Søren Rud om den særlige karakter den danske kolonialisme havde. Herunder præsenteres et perspektiv på den levende diskussion om hvorvidt Grønland kan/bør betegnes som en koloni.

  • Søren Rud forsker i relationen mellem Danmark og Grønland. Han har i sit arbejde fokuseret på det danske koloniprojekt i Grønland og sat det i forhold til den internationale udvikling. Herunder har han sammenlignet den måde myndigheder og organisationer søgte at styre eller lede henholdsvis fattige i København og grønlænderne i Grønland.

Hvornår: onsdag d. 11. april, kl. 18:00

Hvor: auditoriet på Ilisimatusarfik campus Ilimmarfik

  • Foredragene holdes på dansk
  • Foredragene simultantolkes til grønlandsk .. og live-streames på vores YouTube-kanal
  • Der vil være kaffe/te og kage - og tid til spørgsmål og diskussion


Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nyheder

Læs de seneste nyheder om stort og småt fra Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere