Søg på Ilisimatusarfik

Offentligt foredrag om Luther i dansk kirke og kultur i det 20. århundrede

19.10.2017

Teologisk Forening på Ilisimatusarfik arrangerer et offentligt foredrag med professor, ph.d. Niels Henrik Gregersen, Københavns Universitet om Luther i dansk kirke og kultur i det 20. århundrede – og hvad med det 21. århundrede?

Luther har været et ikon som kun få andre. De fleste kender hans grove ansigt og kropslige statur fra utallige billeder, stik, buster og mønter.

Men Luther har i den grad delt vandene. Han er blevet set som det anfægtede menneske og som en brovtende mandsperson. Som den milde kirkelærer og som kætter. Som menighedens befrier fra pavens åg og som den, der selv satte et nyt kirkeregimente i værk. Som talsmand for menigmand og som den, der allierede sig med fyrstemagten. Som modernitetens herold og som et bagstræberisk middelaldermenneske.

Foredraget vil tegne et billede af Luthers og reformationens rolle i det 20. århundredes kultur. – I øvrigt: Hvordan skal vi selv forholde os til ham her i 500-årsjubilæet for reformationen?

Foredragsholderen er professor i samtidsteologi på Københavns Universitet. Sammen med Carsten Bach-Nielsen er han redaktør af trebindsværket ”Reformation i dansk kirke og kultur 1517-2017” (Syddansk Universitetsforlag, august 2017), som i jubilæumsåret kan købes for 500 kr.

 

Hvornår: torsdag d. 19. oktober kl. 19.30

Hvor: auditoriet på Ilimmarfik

 

Efter foredraget vil der være kaffe/te og kage og tid til spørgsmål og diskussion - og alle er velkomneKommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nyheder

Læs de seneste nyheder om stort og småt fra Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere