Søg på Ilisimatusarfik

Offentlige foredrag: Hunde, ulve, bjørne og ræve

11.10.2017

Kom til offentlige foredrag om Hunde, ulve, bjørne og ræve - to fortællinger om rovdyrenes historie, biologi og fremtid i Grønland og Arktis.

 

Forskningschef Anders Johannes Hansen, Statens Naturhistoriske Museum, holder foredrag om: To unikke dyr; den grønlandske slædehund og polarulven.

DNA-detektiverne kan gøre nye opdagelser ved at studere gamle skind, knogler og pelsdragter og ved at kigge på blodprøver, hår og afføring fra nutidens ulve og hunde.

DNA-undersøgelser af hunde og ulve i Grønland og resten af Arktis fortæller således overraskende nyt om slædehundens oprindelse og om sammenhæng mellem hunde og ulve i Grønland. Vi kommer også til hører om ulvens indvandring til Grønland og om dens status i dag som et af verdens sjældne rovdyr.

 

Professor Christian Sonne, Arktisk Forskningscenter,  Århus Universitet, holder foredrag om: Flankeangreb på de Arktiske rovdyr: Truslen fra Miljøgifte, klima og sygdomme.

Der er en stigende trussel fra miljøgifte, klimaændringer og sygdomme i de store arktiske rovdyr. Specielt isbjørnen og polarræven samt til en vis grad også slædehunden bliver stresspåvirkede når fødegrundlaget ændrer sig og når miljøgiftene hober sig op. Dermed ødelægges immun- og hormonsystemet og bestandenes størrelse og sundhedstilstand. Når der så samtidig findes sygdomme der kan påvirke evnen til at få unger er det særlig slemt.

Foredraget vil give eksempler på hvordan dyrene påvirkes og hvad det også kan betyde for bedre at forstå menneskets sundhed i Arktis.

 

Hvor: auditoriet på Ilisimatusarfik campus Ilimmarfik

Hvornår: onsdag d. 11. oktober, kl. 20.00 - 21.30Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nyheder

Læs de seneste nyheder om stort og småt fra Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere