Søg på Ilisimatusarfik

Fedsten – en glemt, men vigtig ressource

19.01.2017

Torsdag den 19. januar kl. 19-22 slår GEUS Nuuk sammen med Ilisimatusarfik og Greenland Perspective dørene op til Lillesalen i Katuaq til en spændende aften med foredrag om fedtsten.

Aftenen er en del af et projekt, der bl.a. har til formål at udbrede kendskabet til denne spændende lokale ressource, som har mange anvendelsesmuligheder – men også i høj grad at bygge bro mellem forskere og samfund ved at vise, hvordan forskernes viden kan bruges til noget praktisk, som kan være til gavn for lokale – i dette tilfælde i forbindelse med udvikling af turisme og fedtstensprodukter.

To af GEUS' geologer udførte i løbet af maj og juni 2016 feltarbejde i Godthåbsfjorden og i området syd for Nuuk, hvor de besøgte en række fedtstenslokaliteter. Lørdag den 11. juni 2016 blev der i forbindelse med projektet afholdt en workshop ved Ikkattut i Godthåbsfjorden, hvor der i det fri blev holdt tre foredrag om geologien, arkæologien og om reglerne for kommerciel brug af fedtsten.

I løbet af aftenen vil forskerne i projektet fortælle om resultater fra deres arbejde med at kortlægge fedtsten i Nuuk-området, men også andre forskere og repræsentanter fra organisationer og myndigheder vil fortælle om mulighederne for iværksætteri, turisme og kunst baseret på fedtsten og geologi generelt. Underground Channel har produceret en kort film om projektet, som også vil blive vist.

Deltagelse er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

Projektet er støttet af Geocenter Danmark og er et samarbejde mellem GEUS Nuuk, Greenland Perspective ved Statens Naturhistoriske Museum samt Grønlands Universitet - Ilisimatusarfik. Læs mere om fedtstensprojektet her: greenlandperspective.ku.dk/news/2016/soapstone.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nyheder

Læs de seneste nyheder om stort og småt fra Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere