Søg på Ilisimatusarfik

Arkæologiske fortællinger

13.09.2015

Kulturlandskaberne er unikke i den forstand at det symboliserer den uskrevne historie.

Den fortæller en historie om samspillet mellem menneskerne og naturen, den afspejler miljøer, økosystemer og klimavariationer men som det aller vigtigste er det kernen til den kulturelle forankring.

Den udfoldes og er tilknyttet et væld af erindringer og viden som for nogle af os udefra er usynlige.

Gennem vores feltarbejde og i foredrag ønsker vi at dele hvad vi gennem tiden har oplevet er skjult og indlejret i vores omgivende landskaber, som ikke kun vi men alle bevæger sig rundt i.

Det gøres gennem 4 små oplæg;

  • En felt dagbog; Præsentation af historier fra felten
  • Foranderlige kulturarv 
  • Nordboernes Sydgrønland i "Comparative Island Ecodynamics"
  • Klimavariationer i Godthåbsfjorden, - set fra forskelllige kulturer af viden

Om foredragsholderne:

Ann Eileen Lennert er phd studerende tilknyttet Grønlands Naturinstitut og klimaforskningscenter. Hun har rejst rundt i Godhåbsfjorden og lavet feltarbejde inden for Landskabsarkæologi, marinegeologi og traditionel viden.

Kirstine Eiby Møller, er en grønlandsk arkæologi studerende fra Århus Universitet og er i praktik på Grønlands National Museum). Hun har de sidste somre været på feltarbejde for Grønlands National Museum samt i frobindelse med Ann Eileen Lennerts PhD.

Christian Koch Madsen har lige fået sin PhD. grad og er for nylig blevet ansat af Grønlands National Museum for at varetage områderne indenfor Norbo Arkæologi. Han kender sydgrønland som sin egen buskelomme efter mange år i felten og har været fast deltager på Ann Eileen Lennerts landskabs arkæologiske rekognoseringer i Godthåbsfjorden.

 

Hvornår: d. 13. september kl. 19.00

Hvor: Auditoriet på IlimmarfikForedrag på KNR

Hør Ilisimatusarfiks offentlige foredrag online på KNRs website

Link til KNR

Find forsker

Kom nemt i kontakt med vores forskere på Ilisimatusarfik

Læs mere