Søg på Ilisimatusarfik

Offentligt foredrag: "10 år med sociale medier i ungdomslivet"

13.05.2015

Ilisimatusarfik, Afdeling for Sprog, Litteratur og Medier og Afdeling for Samfundsfag inviterer til offentlig forelæsning ved ph.d. og lektor i sociale medier, Malene Charlotte Larsen, Aalborg Universitet.

Det offentlige foredrag har titlen: "10 år med sociale medier i ungdomslivet - fra Arto til Snapchat".

Sociale medier er en integreret del af børn og unges hverdagsliv, sociale relationer og identitet. Med denne forelæsning vil Malene Charlotte Larsen, som i 10 år har forsket i emnet, tegne et protræt af børn og unges sociale mediekultur. Forelæsningen byder bl.a. på et historisk tilbageblik på unges brug af Arto, som var den første sociale netværksside i Danmark – og voldsomt poplært blandt både danske og grønlandske unge – samt nye resultater fra Malenes forskning i børn og unges fotodelingspraksisser på de mobile applikationer Snapchat og Instagram. 

 

Hvornår: onsdag den 13. maj kl. 19.30

Hvor:  Auditoriet på Ilimmarfik

 

Efter foredraget vil der være kaffe, the og diskussion

Det offentlige foredrag kan blive tv-optaget til KNR

 

Malene Charlotte Larsen er cand.mag., ph.d. og lektor ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet, hvor hun forsker i sociale medier og digital ungdomskultur. Siden 2005 har Malene fulgt danske teenageres brug af sociale medier og har skrevet mange artikler om emnet. Malene benytter sig af forskellige metoder i sin forskning – bl.a. den etnografiske, hvilket vil sige, at hun har tilbragt meget tid sammen med børn og unge på deres foretrukne mødesteder på internettet.  Se Malenes publikationer og forskningsprofil på Aalborg Universitet: http://tinyurl.com/le3m6kk

 Kontakt

Du kan kontakte os på mange forskellige måder

Læs mere