Søg på Ilisimatusarfik

Offentligt foredrag (11/02)

11.02.2015

Sprog, Litteratur og Medier Klubben ved Ilisimatusarfik inviterer til offentligt foredrag v/p.hd.-stipendiat og gæsteunderviser, Anne Mette Jørgensen, Københavns Universitet: "Sjældne film fra Vestkysten, af Jette Bang 1938-39"

Hvornår: onsdag den 11. februar 2015 kl. 19.30 - 21.30

Hvor: Auditoriet, Ilimmarfik

Foredraget er på dansk med mulighed for tolkning til grønlandsk - alle er velkomne

Anne Mette Jørgensen, der er p.hd.-stipendiat ved KU og Nationalmuseet i København og gæsteunderviser på Ilisimatusarfik (SLM), vil vise uddrag af filmene og fortælle om hvordan de blev til, og hvorfor de i mange år gik i glemmebogen. Det sker i anledning af, at de nu overdrages til alle grønlandske museer i de områder, hvor de er filmede.  

Der vil være lejlighed til at diskutere og stille spørgsmål – og der serveres kaffe, te og kage efter en pause.

Lidt baggrund om foredraget: 

Fotografen Jette Bang optog i 1938-39 et større foto- og filmmateriale på næsten hele den grønlandske vestkyst, fra Qaqortoq i syd til Thule i nord. Noget af filmmaterialet blev til filmen 'Inuit', mens en større del indtil videre ikke er blevet brugt eller vist før. Dette 'glemte' filmmateriale giver indblik i hvordan man arbejdede i fiskeriet, fabrikkerne, minerne og fåreavlen, telegrafen og trykkeriet, gik i skole og kirke, legede, købte ind i de nye butikker, blev behandlet ved sygdom, organiserede sig politisk og meget mere; kort sagt glimt af hvordan man levede i bygder og byer på kysten, nogle steder 'moderniseret' og andre steder på mere traditionel vis. Materialet kan ses som propaganda for den danske administration, Grønlands Styrelse men er samtidig etnografisk dokumentation og levende billeder af mange af de, der levede dengang.Kontakt

Du kan kontakte os på mange forskellige måder

Læs mere