Søg på Ilisimatusarfik

Offentligt foredrag: "Sport og motion – i dag og i fremtiden"

23.04.2015

Offentligt foredrag: "Sport og motion – i dag og i fremtiden" v. Trygve Laub Asserhøj og Peter Forsberg, analytikere på Idrættens Analyseinstitut (Idan).

Indhold

Alle er enige om, at sport og motion er godt. Det er sjovt, det er sundt, og det kan være med til at hjælpe folk ud af ensomhed, misbrug og social udsathed. Når nu sport og motion er så godt for så mange ting, så er det oplagte spørgsmål: Hvordan får vi mere af det?

Det spørgsmål har foredragsholdernes fra Idan arbejdet med i mange år og i mange forskellige sammenhænge. Deltagelse og motivation for sport og motion er nemlig vidt forskellig blandt børn, unge og gamle, blandt fodboldspillere i klubber og dem, der løber en tur for sig selv. Derfor er der ikke noget enkelt svar på, hvordan man kan gøre flere fysisk aktive. Men man kan komme det lidt nærmere ved at se på, hvordan det at dyrke sport og motion har udviklet sig gennem tiden, hvordan idrætsforeninger og faciliteter klarer sig, og hvordan nye initiativer og trends dukker op.

Idan har stor erfaring på idrætsområdet i Danmark og er nu også i gang med en større undersøgelse af idræt i Grønland på baggrund af en samarbejdsaftale med Grønlands Idræts-Forbund (GIF). Undersøgelsen vil være en brik i GIF’s strategiudvikling og et skridt i retningen af en egentlig idrætspolitik for Grønland i fremtiden.

Derfor vil foredragsholderne meget gerne invitere til efterfølgende spørgsmål og debat om idrætten i Grønlands udfordringer og muligheder.

 

Hvornår: torsdag d. 23. april 2015 kl. 19.30

Hvor: Auditoriet på Ilimmarfik

 

Foredraget bliver tv-optaget til KNR. 

Alle er velkommen - der er naturligvis gratis adgang.Kontakt

Du kan kontakte os på mange forskellige måder

Læs mere