Journalistuddannelsen i Grønland 1982 - 2017

Journalistuddannelsen i Grønland 1982 - 2017

04.10.2017

I anledning af, at journalistuddannelsen i Grønland i år fylder 35 år, udgiver Ilisimatusarfik en bog om uddannelsens historie med titlen ”Kalaallit Nunaanni tusagassiornermik ilinniartitsineq 1982-2017 – Journalistuddannelsen i Grønland 1982-2017”. Bogen er et interessant tilbageblik på uddannelsens etablering og de første år som erhvervsuddannelse, en gennemgang af dens udvikling frem mod indlemmelsen i universitet og et blik på dens fremtid præget af forskningsbasering. Bogen indeholder erindringer og anekdoter fra de første uddannelsesledere, undervisere og elever, men også bidrag vedrørende en professionalisering af journaliststanden samt normer og faglig identitet i journalistuddannelsen i dag. Det er således både en jubilæumsbog med historisk værdi, men også en fremadskuende bog der rejser spøgsmål om journalistuddannelsen og kvalitetskriterier som sprogkundskaber og journalistiske evner anno 2017.

I bogen kan man blandt andet læse bidrag af Aqqaluk Lynge, Kuupik Kleist, Rie Rasmussen og Sofia Geisler samt af tidligere elever og studerende blandt andre Malînánguaq Marcussen Mølgaard, Noah Mølgaard og Heidi Møller-Isaksen. I forordet til bogen skriver afdelingsleder for journalistuddannelsen Naja Paulsen bl.a.:

I løbet af de (35) år har journalister forsynet samfundet med nyheder, afsløringer, menneskelige historier og gode fortællinger. Mange af disse journalister er uddannet fra den grønlandske journalistuddannelse. Uddannelsen har været udsat for granskning og diskussion gennem årene, og der er flere gange sat spørgsmålstegn ved dens eksistensberettigelse. Her 35 år efter den noget ideologiske opstart af en moderne, grønlandsk journalistuddannelse mener vi at det er tiden at stoppe op og gøre status”.

Bogen er på 212 sider med grønlandsk og dansk tekst samt et resumé på engelsk. Billeder fra alle dimissioner i uddannelsens historie udgør størstedelen af billedmaterialet i bogen.

Bogen kan købes i receptionen på Ilisimatusarfik campus Ilimmarfik samt i Atuagkat Boghandel - eller via vores website.

For yderligere oplysninger kontakt afdelingsleder Naja Paulsen, 55 78 18, naja@uni.gl, redaktør Mariia Simonsen, 55 78 46, maris@uni.gl, redaktør Naimah Hussain, 24 23 28, nahu@uni.gl.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere