Ilisimatusarfiks Årsfest

Ilisimatusarfiks Årsfest

29.09.2017

Den 29. september 2017 afholdte Ilisimatusarfik Årsfest.

Ilisimatusarfik afholder hvert år den traditionsrige Årsfest, hvor universitetet markerer sin grundlæggelse.

Vi fejrede universitetet med festtaler, fællessang, studentertale og tildeling af ph.d. beviser.

Æresdoktor

Til Årsfesten tildeltes også dette års æresdoktorat. I år var vi stolte af, at kunne tildele denne ære til Jakob Janussen. 

Jakob Janussen har ydet et stort bidrag til samfundsudviklingen i Grønland gennem en mangeårig indsats. Dette både som direktør for Hjemmestyret, formand for Den grønlandske Selvstyrekommission og chef for det grønlandske sekretariat for Den grønlandsk-danske Selvstyrekommission. 

På grundlag af Jakob Janussens omfattende virksomhed og betydningsfulde indsats for det grønlandske samfund med oplysning og uddannelse af befolkningen, udformning af det politiske system og arbejdet med den daglige administration af Hjemmestyret tildeltes han æresdoktorgraden ved Ilisimatusarfik.

Ph.d. beviser og vigtigheden af uddannelse 

Fungerende rektor Suzanne Møller uddelte også i år to ph.d.-beviser.

Til Andreas Møller Jørgensen for hans afhandling omhandlende: The Power Inherent in E-Democracy: Greenlandic Experiences, Practices, and Visions.

Til Ann Eileen Lennert for hendes afhandling omhandlende: A Millennium of Changing Environments in the Godthåbsfjord, West Greenland - Bridging cultures of knowledge.

Forskning og uddannelse er grundstene i Ilisimatusarfiks virke, og Suzanne Møller lagde også i sin tale vægt på netop uddannelsers store vigtighed:

At uddanne sig er at tage ejerskab. Intet i et samfund kan skabe så grundlæggende ændringer, som at befolkningen uddanner sig. Det har betydning for økonomi, levetid, sundhed, udvikling og forandring og meget andet”.

Foruden universitetets studerende og ansatte, deltog repræsentanter fra Selvstyret og Kommuneqarfik Sermersooq, erhvervslivet og andre nære samarbejdspartnere i højtideligheden.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Arrangementer

Offentlige arrangementer på Ilisimatusarfik

Læs mere

Ilisimatusarfik i pressen

Se oversigt vedr. Ilisimatusarfiks omtale i presse og medier

Læs mere